Početna Gradske teme Kreativna radionica “Crtajmo srcem”: Veliki i mali slikari na Akademiji klasičnog slikarstva...

Kreativna radionica “Crtajmo srcem”: Veliki i mali slikari na Akademiji klasičnog slikarstva Univerziteta EDUCONS

IMG_6746

U četvrtak, 26. maja u 11 časova, veliki slikarski atelje Akademije klasičnog slikarstva Univerziteta Educons u Sremskoj Kamenici, otvoriće svoja vrata za najmlađe. Za štafelaje će umesto studenata i profesora ovaj put stati deca iz Dečijeg sela “Dr Milorad Pavlović” koja će aktivno učestvovati u radionici pod nazivom “Crtajmo srcem”.

Desetoro dece, uzrasta od 8 do 16 godina, će uz diskretnu asistenciju studenata Akademije i njihovih profesora, kroz druženje, crtanje i slikanje, svojim radovima odgovoriti na zadate teme.

IMG_6483

Cilj održavanja radionice “Crtajmo srcem” je da ujedini kreativnost malih i velikih umetnika i da kroz neformalno druženje izbegne stvaranje “savršenog” likovnog dela i da stvori onakvo delo (crtež ili sliku) u koje će deca ugraditi svoje emocije i iskazati sklonost ka vizuelnom izražavanju.

Sitne korekture, kakve uobičajeno, od svojih profesora dobijaju studenti Akademije, biće usmerene na ukazivanje kako talenat može da se nadogradi učenjem i stalnim radom, što predstavlja siguran put u svet umetnosti. Akademija klasičnog slikarstva je za svakog učesnika pripremila i poklon majice sa odštampanim radovima.

IMG_6469

Radionica na Akademiji klasičnog slikarstva se održava u okviru šireg programa tradicionalne godišnje manifestacije Majski susreti koja se već osmi put održava na Univerzitetu Educons i obuhvata komercijalne i naučno popularne aktivnosti 11 fakulteta i Akademije klasičnog slikarstva.

Radionica “Crtajmo srcem” je zajednički projekat Spomen zbirke Pavla Beljanskog i Univerziteta Educons i medijski je podržan od strane kompanije Color Press Group.

IMG_7531

Autor: Promo
Foto: Promo