Početna Gradske teme Kreće karavan Grupe Budi jedan za beskućnike: Prikupljanje pomoći na Limanu, Telepu...

Kreće karavan Grupe Budi jedan za beskućnike: Prikupljanje pomoći na Limanu, Telepu i Novom naselju

0

Nakon uspešne humanitarne akcije Grupe Budi jedan “Daruj, ugrej, nahrani”- na Detelinari, ove nedelje kreće karavan Grupe B1 I u druge delove grada. U utorak 22. i u sredu 23. decembra, prikupljaće se pomoć za komšije beskućnike štićenike Svratišta u Novom Sadu na Limanu, u širem centru grada u Šumadijskoj ulici, na Novom naselju i Telepu.

Raspored kretanja karavana: Utorak 22. decembar od 10 do 12 sati glavni ulaz Limanske pijace; od 17 do 19 sati Šumadijska 18, sedište Grupe Budi jedan. Sreda 23. decembar od 10 do 12 sati Novo naselje ispred Robne kuće; od 14 do 16 sati Telep, Bulevar patrijarha Pavla kod prodavnice Maxi.

Grupa B1 moli za razumevanje i apeluje na građane da daruju konzerviranu hranu, higijenska sredstva, čarape, donji veš, a ne odeću i obuću, jer trenutno nemaju više gde da je čuvaju. Biće još prilika za darivanje odeće i obuće, tokom najavljene prolećne akcije.

U protekloj akciji na Detelinari Novosađani su komšijama koji nemaju poklonili gotovo pola tone odeće, obuće, konzervirane hrane, higijenskih sredstava… Na stotine kilograma humanitarne pomoći Grupa B1 odnela je u Svratište za odrasle beskućnike u Novom Sadu (Futoška 46) i u Svratište za decu ulice (Bulevar oslobođenja 39), gde će biti dostupno štićenicima.

Foto: Promo