Početna Gradske teme Kritična masa sutra vozi od Limana do novog parka

Kritična masa sutra vozi od Limana do novog parka

0

Ovomesečna Kritična masa u Novom Sadu startovaće u petak, 29. aprila u 17 sati kod Limanskog parka, a slogan za ovu akciju je „Troši kalorije, ne gorivo“.

– Kako i sami lekari i stručnjaci govore, bicikl poboljšava vaše zdravlje i poboljšava vaše okruženje u kojem živite, jer ne zavisi od sagorevanja fosilnih goriva, čija je cena u poslednje vreme dodatno i porasla i samim time učinila korišćenje bicikla još privlačnijim – navode organizatori.

Oni su pozvali bicilkiste da im se u što većem broju pridruže i podsetili da će, kao i do sada, događaj obezbeđivati policija i redari.

Kolona bicikala će ići relativnim brzinama od 10 do 15 kilometara na sat i trajaće oko sat vremena. Početna stanica je Limanski park, a vožnja će biti okončana u novom gradskom parku između Bistrice i Detelinare.

Ruta Kritične mase je sledeća:

Polazak sa platoa Mitra Subotića Sube, izlazak kroz park na Šekspirovu, dalje kretanje ulicama: Bulevar Despota Stefana, Fruškogorska, Jiričekova, Doktora Sime Miloševića, Bulevar Cara Lazara, Stražilovska, Žarka Zrenjanina, Bulevar Mihajla Pupina, Jevrejska, Bulevar oslobođenja, Novosadskog sajma, Hajduk Veljkova, Rumenačka, Kornelija Stankovića, Bulevar vojvode Stepe, Bulevar Slobodana Jovanovića, Futoški put, Bulevar Evrope, Radomira Raše Radujkova sa završetkom u novom gradskom parku između Bistrice i Detelinare.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay