Početna Gradske teme Kuhinji solidarnosti potrebna pomoć

Kuhinji solidarnosti potrebna pomoć

0

Iako je sezona godišnjih odmora i velikih troškova, iz novosadske Kuhinje solidarnosti apelovali su na sugrađane da doniraju onoliko novca koliko mogu.

– U Kuhinji solidarnosti nema kolektivnog godišnjeg odmora pošto mnogi Novosađani i Novosađanke čekaju nas da im obezbedimo često i jedini pravi obrok koji mogu da pojedu u toku nedelje. Svako kuvanje iziskuje znatan novac, pogotovo sada u uslovima teške inflacije i besparice, pa su naše finansijske mogućnosti na ivici. Znamo da je sezona godišnjih odmora i da svi imaju velike troškove, ali vas molimo da nam donirate novac onoliko koliko možete. Samo vašom pomoću moći ćemo da opstanemo i da nastavimo da pomažemo našim sugrađanima i sugrađankama u nevolji – navodi se u apelu Kuhinje solidarnosti.

Uplate u novcu primaju isključivo od fizičkih lica na sledeći tekući račun:
325-9500700045352-36 (OTP banka)
Svrha uplate: Kuhinja solidarnosti NS
Primalac: Udruženje „Omladinski centar CK13“, Vojvode Bojovića 13, Novi Sad
Šifra plaćanja: 189 za uplate u kešu, 289 za uplate preko računa

Inače, Kuhinja solidarnosti svakog utorka i subote priprema i distribuira zdrave kuvane obroke ugroženim porodicama i pojedincima u Novom Sadu, a kupovina namirnica se finansira od pojedinačnih donacija fizičkih lica, dok niko od članova kolektiva ne uzima naknadu za svoj rad. Više o njihovom radu možete pronaći na Fejsbuk, Instagram, Tik-tok i Tviter društvenim mrežama.

IZvor: novisad.com
Foto: Pixabay