Početna Gradske teme Kupovina u “Lidlu” od oktobra

Kupovina u “Lidlu” od oktobra

Više od deset prodavnica “Lidla”, među kojima je i ona u Novom Sadu, otvoriće svoja vrata za potrošače u oktobru.

Iako u ovoj kompaniji ne žele da preciziraju tačan datum otvaranja, “Novosti” su došle do saznanja da će prvi kupci u toku sledećeg meseca moći da pazare robu u jednom od najpoznatijih svetskih loukostera. Izvor lista kaže da je “Lidl” već poručio veliki kontingent robe od domaćih proizvođača, čiji će se brendovi naći na njegovim policama. Imajući u vidu da će tokom ovog meseca početi proizvodnja robe za “Lidl”, sa kraćim rokom trajanja, jasno je da će do otvaranja doći baš u oktobru.

Ovim će se konačno završiti saga o dolasku ovog lanca u Srbiju, koji je u mnogim gradovima širom zemlje odavno izgradio svoje prodajne objekte, a u junu je svečano, uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvorio veliki distributivni centar u Staroj Pazovi.

Kako su iz “Lidla” više puta ponavljali, oni će odjednom da počnu sa radom i to u najmanje deset, možda čak i 15 objekata.

Uz izgradnju supermarketa, “Lidl” je u martu raspisao konkurs za zapošljavanje i već je primio u stalni radni odnos čak 1.000 radnika, koji su u međuvremenu prošli kroz plaćene obuke širom regiona, gde ova kompanija već radi. Prema nezvaničnim saznanjima, u samim objektima već postoji roba i u njima radnici, kasiri uvežbavaju svoje buduće zadatke.

Najveća je nepoznanica hoće li nam “Lidl” doneti i niže i prihvatljivije cene. Ekonomisti misle da se ništa neće dramatično promeniti, međutim proizvođači i novi “Lidlovi” partneri iz Srbije tvrde da će cene biti prilično niže nego u postojećim trgovinskim lancima.

Rukovodilac korporativnih komunikacija “Lidl Srbija” Martina Petrović izjavila je da ih potrošači željno očekuju i da ih raduje njihovo uzbuđenje oko otvaranja. Prema njenim rečima, datum otvaranja podeliće sa potrošačima nakon još nekoliko važnih koraka koji ih očekuju u procesu pripreme, ali je naglasila da će to sigurno biti do kraja godine, kako su i obećali.

Izvor: Večernje novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay