Početna Gradske teme Kupovinom bedževa na Fruškogorskom maratonu pomažete lečenju Borka Ninića

Kupovinom bedževa na Fruškogorskom maratonu pomažete lečenju Borka Ninića

0

U okviru Fruškogorskog maratona, u subotu, 22. aprila, organizuje se humanitarna akcija za prikupljanje novca za lečenje tridesetjednogodišnjeg Borka Ninića, koji boluje od cerebralne paralize.

Organizatori akcije pozvali su učesnike maratona i sve ljude dobre volje da podrže akciju kupovinom bedža.

“Na Fruškogorskom maratonu, šetajte, trčite, uživajte i pauzirajte da biste kupili bedž na promotivnim štandovima koji se nalaze na dve lokacije: KT TV Toranj i KT Letenka. Kupovinom ovog bedža, namenski dizajniranog za ovu priliku, podržavate humanu akciju”, poručuju organizari.

Novac se prikuplja i u okviru akcije “Budi human – Aleksandar Šapić”, uz podršku Planinarsko-smučarskog društva “Železničar”, koje stoji iza Fruškogorskog maratona.

Borko ne govori, koristi invalidska kolica, a jedini vid sporazumevanja su mimika i pokreti glavom. Ima očuvane intelektualne sposobnosti.

On je već duže vreme korisnik Dnevnog boravka za telesno-invalidna lica, a zahvaljujući defektolozima, koji su u njegovom okruženju, Borko je korisnik asistivne tehnologije koja je osmišljena za poboljšanje funkcionisanja osoba sa invaliditetom. Međutim, ta asistivna tehnologija mu je neophodna i u kućnim uslovima kako bi mogao da se sporazumeva sa ocem i mlađim bratom.

Ko želi, Borku može da pomogne i porukom sadržaja 260 koju će poslati na 3030, ali i uplatom na dinarski i devizni račun, kao i uplatom na linku e-doniraj.

Cena poruke je 200 dinara, a PDV se ne naplaćuje. Dinarski račun koji je na raspolaganju je 160-463498-77 i devizni 00-540-0001949.9, kao i IBAN račun RS35160005400001949991.

Autor: Suzana Stojićević
Foto: 021.rs