Početna Gradske teme Kutak “Na krilima mašte” otvoren na Spensu

Kutak “Na krilima mašte” otvoren na Spensu

0

Kutak “Na krilima mašte”, koji se nalazi u prizemlju SPENS-a, namenjen je prodaji ručno rađenih proizvoda nastalih tokom edukativno-interaktivnih radionica za osobe sa invaliditetom.

Projekat je realizovalo Udruženje građana za cerebralnu i dečiju paralizu Južno-bačkog okruga „Sunce“ sa partnerskim udruženjima uz podršku Grada Novog Sada. Na otvaranju Kutka prisustvovala je članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Branka Bežanov.

– Udruženje „Sunce“ je zbog svoje delatnosti koja je usmerena na pružanje pomoći i poboljšanje kvaliteta života osobama obolelim od cerebralne i dečije paralize prepoznato je kao udruženje od posebnog značaja za Grad Novi Sad. Zato su im obezbeđena dva poslovna prostora po povlašćenim cenama, na Bulevaru cara Lazara 35 i u Ulici Dimitrija Tucovića 3, gde se održavaju radionice. Otvaranje Kutka „Na krilima mašte“ podržao je Grad izdvojivši iz Budžeta za tu namenu milion dinara, s ciljem da se spreči diskriminacija na tržištu rada i da se pruže jednake šanse osobama sa invaliditetom za stručno osposobljavanje i zapošljavanje – rekla je Branka Bežanov.

Sekretarka Udruženja “Sunce” Jovana Sajić istakla je da su zahvaljujući podršci Grada u ovom kutku, zaposlene dve osobe sa invaliditetom, a ostali članovi udruženja su dobili mogućnost da izlože i prodaju svoje radove koje su godinama stvarali.

Događaju su prisustvovali i partneri projekta članovi Udruženja distrofičara južno-bačkog okruga i članovi Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Grad Novi Sad