Početna Gradske teme Lekari specijalisti volontiraće u Sremskim Karlovcima

Lekari specijalisti volontiraće u Sremskim Karlovcima

Svake srede, počev od 13. marta, lekari različitih specijalnosti volontiraće u ambulanti Doma zdravlja “Novi Sad” u Sremskim Karlovcima. Prvi će biti vaskularni hirurg prof. dr Zoltan Horvat, piše Dnevnik.

Volontiranje lekara definisano je ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji Doma zdravlja “Novi Sad” i Društva lekara Vojvodine, koji su potpisali direktor ove zdravstvene ustanove primarijus dr Veselin Bojat i predsednik vojvođanskog Društva lekara prof. dr Dragan Dankuc.

– Velika plejada kvalitetnih lekara i profesora, kao što su Branislava Belić, hematolog, Jovanka Kolarović, dečji hematolog, Petar Slankamenac, Petar Vuleković, neurohirurg, Igor Mitić, nefrolog-imunolog, doc. dr Tatjana Pešić, gastroenterolog, te Jasna Pešić, onkolog, će svojim znanjem prosvećivati stanovništvo Sremskih Karlovaca. Na sastanku Aktiva lekara Sremskih Karlovaca pre nedelju dana dogovoreno je da svi lekari koji imaju direktne i indirektne veze sa Sremskim Karlovcima daju svoj doprinos zdravstvenom prosvećivanju stanovništva – kazao je Dankuc koji je i sam volontirao godinu dana u karlovačkoj ambulanti.

U pitanju je dobrovoljni, volonterski rad lekara Društva lekara Vojvodine sa ciljem unapređenja zdravstvenog stanja stanovnika Sremskih Кarlovaca, i to na prvom mestu radi promocije zdravlja kroz zdravstveno vaspitanje koje je neposredno u vezi sa zaštitom, očuvanjem i unapređenjem zdravlja, otkrivanjem i suzbijanjem rizičnih faktora, sticanjem znanja, veština i navika, odnosno promena u ponašanju u cilju zdravog načina života, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Izvor: Dnevnik/Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay