Početna Gradske teme Letenka postaje karantin za državljane Srbije koji dolaze iz inostranstva

Letenka postaje karantin za državljane Srbije koji dolaze iz inostranstva

0

Odmaralište “Letenka” na Fruškoj gori prilagođeno je da bude prihvatni centar sa 224 mesta za smeštaj državljana Srbije koji dolaze iz inostranstva, gde će da provedu propisani karantinski period.

Vojska Srbije obezbeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, nakon obilaska Letenke, istakao da je Vojska Srbije u saradnji sa Pokrajinskom vladom učinila velike napore da se u veoma kratkom roku ovo odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize.

“Ovde će svi oni koji dolaze van granica naše zemlje moći da provedu određen karantinski period i vreme za koje ćemo voditi računa o njihovom stanju, proveriti da li su na bilo koji način zaraženi i pružiti im i prvu medicinsku pomoć. Ovde je obezbeđena medicinska zaštita 24 časa, odgovarajući smeštajni kapaciteti, tri obroka dnevno, i sve ono što je potrebno da bi proces dijagnostikovanja ali i lečenja mogao nesmetano da se odvija”, naglasio je Vulin.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da su u Prihvatnom centru Letenka, Pokrajina zajedno sa Ministarstvom odbrane za veoma kratko vreme uspeli da taj objekat paviljonskog tipa prilagode za potrebe smeštaja osoba koje će tu biti upućivane na osnovu naredbe sanitarne inspekcije.

Mirović je rekao i da će u narednom periodu biti još zajedničkih zahteva i zahvata, a Letenka će, kako je najavio, od danas biti spremna za prijem lica.

Komandant Centra major Branislav Bojanić istakao je da su na osnovu naređenja pretpostavljene komande, jedinice Prve brigade preduzele sve mere da se Rekreativno-sportski centar Letenka pripremi i preuredi u centar za prihvat naših građana koji dolaze iz inostranstva.

Izvor: 021
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije