Početna Gradske teme Letnja Kritična masa u petak vozi ulicama grada

Letnja Kritična masa u petak vozi ulicama grada

0

Letnja Kritična masa provozaće se u petak, 30. jula ulicama Novog Sada. Kako najavljuje Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI), organizator, okupljanje je u 17 časova u Limanskom parku, a dobrodošli su svi biciklisti, skejteri, roleraši, monociklisti i svi oni koji svojim prevoznim sredstvima ne zagađuju okolinu.

Ruta obuhvata ulice Šekspirovu, Bulevar despota Stefana, Fruškogorsku, Bulevar cara Lazara, Kolo srpskih sestara, Vojvode Knićanina, Sarajevsku, Cara Dušana, Hajduk Veljkovu, Bulevar kralja Petra I, Kisačku, Jovana Subotića, Šafarikovu, Uspensku, Bulevar Mihajla Pupina, Žarka Zrenjanina, Stražilovsku, Maksima Gorkog, a vožnja će biti završena na Keju žrtava racije.

– Vožnjom slavimo sve manji broj ivičnjaka, veći broj biciklista koji se može videti i na novim brojačima biciklista koji imaju i toteme, ali ćemo i pričati i razmišljati o novim i narednim poduhvatima koji čekaju biciklističku zajednicu Novog Sada – navodi NSBI.

Otvoren je poziv volonterima koji žele da se uključe u organizaciju događaja. Svi zainteresovani mogu da se jave na mejl volonter@nsbi.org.rs.

Više o događaju pogledajte OVDE.

Izvor: Novisad.com
Foto: Promo