Početna Gradske teme Letnje doterivanje studentskog doma “Feješ Klara”

Letnje doterivanje studentskog doma “Feješ Klara”

0

Svih 59 soba, kupatila, hodnici, čitaonica i TV sala u studentskom domu „Feješ Klara“ biće okrečeni do 5. avgusta.

Radovi su počeli pre desetak dana, a pored krečenja obuhvataju gletovanje, farbanje prozorskih okvira i ragastova.

– Zadovoljan sam dinamikom izvođenja radova. Iskoristili smo period letnjeg raspusta kada je većina studenata kod kuće, kako bismo sobe pripremili za novu školsku godinu. „Feješ Klara“ je jedan od najstarijih domova i koristimo svaku priliku da investiramo u njegovo održavanje i modernizaciju. Studenti će biti zadovoljni. A to je naš glavni cilj – rekao je direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović prilikom obilaska radova.

U domu, koji je izgrađen 1967. godine, u šest jednokrevetnih soba, 45 dvokrevetnih i osam trokrevetnih ima 120 mesta.

– Većina soba ima terasu, a sve imaju pristup internetu. Na spratu je velika i klimatizovana čitaonica. Domski vešeraj je besplatan, a u suterenu je TV sala i prostor namenjen društvenom životu u domu. Tu se održavaju žurke, proslave i razna druženja. U TV sali se nalazi i sto za stoni tenis, dok se u uređenom dvorištu sa puno zelenila nalazi teren za košarku – kaže upravnik doma Zoran Stojković.

Direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović naglašava da će tokom leta biti okrečena i Velika menza, a u domu „23. oktobar“ biće rekonstruisana hidrantska mreža.

– Ovogodišnji radovi vredni su oko šest miliona dinara i predstavljaju nastavak velikog prošlogodišnjeg investicionog ciklusa od 45 miliona dinara, u domovima „Slobodan Bajić“, „Veljko Vlahović“, „Nikola Tesla“, „Sajmište“ i Velika menza. Uz to, otvorili smo još jedan studentski restoran, u prizemlju Spensa, koji smo u potpunosti rekonstruisali i opremili – kaže Martinović.

Kao i ranijih godina, konkurs za studente prve godine traje od 1. do 15. septembra, a za studente svih ostalih godina od 16. septembra do 1. novembra.

Studentima je na raspolaganju 2.653 slobodnih mesta u domovima u Novom Sadu, kao i 208 mesta u Studentskom domu u Zrenjaninu i 143 mesta u Somboru, a deset odsto smeštajnih kapaciteta namenski je opredeljen za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa.

Izvor: novisad.com
Foto: Studentski centar Novi Sad