Početna Gradske teme Limanci se izborili za manje garaža

Limanci se izborili za manje garaža

Stanovnici Limana izborili su se da u urbanistički plan ne uđu sve garaže koje su prvobitno bile planirane za izgradnju u tom delu Novog Sada.

O konačnom sadržaju urbanističkog plana Limana sa Univerzitetskim centrom Skupština grada će odlučiti na sednici u petak, 10. maja.

U planu trenutno piše da će biti građene garaže u Milice Stojadinović Srpskinje, na uglu Narodnog fronta i Šekspirove, u Veljka Petrovića, u sklopu Univerzitetskog centra, kao i na uglu Bulevara Evrope, Ive Andrića i Heroja Pinkija.

Kako se vidi iz obrazloženja Komisije za planove, prihvaćene su primedbe građana da se ne grade garaže na uglu Šekspirove i Bulevara despota Stefana, Balzakove i Narodnog fronta, kao i na uglu Veljka Petrovića i Jiričekove. U planu je garaža u Milice Stojadinović Srpkinje, ali manje površine.

Plan koji predviđa izgradnju pet garaža umesto osam je rezultat peticije od više hiljada potpisa i stotine promedbi koje su građani, mahom stanovnici Limana, podneli na plan u prethodnim mesecima.

S druge strane, Komisija za planove i urbanisti su odbili primedbe da se odustane od gradnje saobraćajnice kroz Limanski park, uz Most slobode, a kako bi se Bulevar oslobođenja spojio sa Bulevarom despota Stefana. Takođe, odbijene su primedbe na gradnju ugostiteljskog objekta u Limanskom parku i na gradnju vrtića u Ulici Boška Buhe.

Komisija i urbanisti su odobrili niz nadogradnji zgrada na Limanima, kao i druge građevinske radove, među kojima je i izgradnja solitera mestu sadašnje Depresije na granici Limana IV i Telepa.

Izvor: 021
Foto: Pixabay