Početna Gradske teme “Limanska revija mode” za pomoć Novosađaninu Aleksi Kosanoviću

“Limanska revija mode” za pomoć Novosađaninu Aleksi Kosanoviću

0

Humanitarna modna revija pod nazivom “Limanska revija mode” namenjena je Novosađaninu Aleksi Kosanoviću, održaće se u nedelju, 26. septembra od 11 časova u Limanskom parku.

U okviru projekta “Letnja razbibriga”, reviju organizuje Udruženje građana “Novosadski humanitarno-istraživački centar” uz podršku Gradske uprave za kulturu.

Revija je namenjena mamama i deci koje žele da nose iste ili slične odevne kombinacije. Za ovu priliku su modni dizajneri pripremili preko 20 modnih kreacija koje će biti predstavljene na crvenom tepihu.

Pored garderobe, torbi i drugih modnih detalja, posetioci revije imaće mogućnost da kupe nakit, trake za kosu, gumice i druge ukrase koje su pripremile kako male preduzetnice, tako i deca u okviru gore pomenmutog projekta.

Sve što bude predstavljeno prodavaće se u nedelju, na reviji, a prihod od prodaje biće uplaćen za lečenje Alekse.

Aleksa Kosanović je rođen 2017. Godine u Novom Sadu i boluje od spastične kvadriplegije, zbog koje nije u mogućnosti da samostalno hoda i potrebna mu je operacija SDR (selektivna dorzalna rizomija) koja bi mu uklonila spazam mišića. Pored novačanih sredstava za operaciju, novac je potreban i za rehabilitaciju, specijalističke preglede, fizikalne i defektološke tretmane, ortopedska pomagala kao i za troškove smeštaja kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Organizatorka apeluju posetioce da se tokom trajanja događaja pridržavaju epidemioloških mera.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Wikipedia