Početna Gradske teme Lokacije na kojima se može preuzeti besplatno sredstvo za dezinfekciju

Lokacije na kojima se može preuzeti besplatno sredstvo za dezinfekciju

0

Grad Novi Sad je za sve građane obezbedio dezinfekciono sredstvo natrijum hipo-hlorit za potrebe održavanja i punjenja dezobarijera.

Punktovi za preuzimanje sredstva obezbeđeni su na više lokacija i to:
– JP Sportski i poslovni centar “Vojvodina”, službeni ulaz 3 (preko puta “Promenade”), počev od sutra, 11. jula u periodu od 7.30 do 16.00 časova
– U krugu preduzeća JКP “Stan” na adresi Ulica Lasla Gala br. 22, glavni ulaz, počev od 11. jula od 12 časova do 16 časova,
– U krugu preduzeća Javnog gradskog saobraćajnog na adresi Futoški put br. 46, glavni ulaz, počev od 11. jula od 12 časova do 16 časova.

Radi preuzimanja dezinfekcionog sredstva, neophodno je da građani ponesu odgovarajuću ambalažu ili kanistere do 50 litara. Potrebno je da ambalaža bude sterilna i adekvatna. Sredstvo natrijum hipo-hlorita je razblaženo 9:1 i spremno odmah za upotrebu, a uz njega građanima će biti uručeno i adekvatno uputstvo o upotrebi. Preuzimanje dezinfekcionog sredstva biće moguće i u narednim danima na istim punktovima, a obezbeđene su dovoljne količine istog.

Grad Novi Sad apeluje da preuzimanje dezinfekcionog sredstva za dezobarijere bude u najvećoj meri organizovano i vršeno od strane profesionalnih upravnika zgrada ili predsednika skupština stanara.

Pored ovih aktivnosti, Grad Novi Sad je u aprilu mesecu postavio dezobarijere ispred više od 4700 ulaza u stambene zgrade za kolektivno stanovanje.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay