Početna Gradske teme Lončar: Uskoro zapošljavamo medicinare za novu kovid bolnicu, stanovi od 500 evra...

Lončar: Uskoro zapošljavamo medicinare za novu kovid bolnicu, stanovi od 500 evra po kvadratu za zdravstvene radnike

0

Klinički centar Vojvodine će zaposliti medicinare koji će kroz nekoliko meseci početi da rade u Kovid bolnici na Mišeluku, koja bi posle završetka epidemije trebalo da postane Gradska bolnica.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da Vojvodina i Novi Sad imaju dovoljno medicinara koje mogu da zaposle u zdravstvenim ustanovama čija je gradnja u toku, kao što su Kovid bolnica na Mišeluku, novi blokovi Kliničkog centra Vojvodina i Kamenica 3. On je precizirao da će za bolnicu na Mišeluku osoblje biti zaposleno i obučavano u KCV-u narednih meseci.

Lončar je dodao da za razliku od mnogih drugih država Srbija ima koga da zaposli da radi u medicinskim ustanovama i da ima dovoljno školovanog kadra. Nova Kovid bolnica bi trebalo da počne da radi 1. septembra.

Lončar kaže i da se razmišlja o tome da se medicinarima omogući da kupuju stanove u okviru već započetog projekta izgradnje jeftinih stanova za radnike službe bezbednosti. Radi se o stanovima čiji se kvadrat prodaje po ceni od 500 evra uz otplatu i do 30 godina.

Premijerka mi je rekla da mogu da kažem da se najozbiljnije razmišlja o tome da zdrastveni radnici uđu u kategoriju ljudi koji će moći da dobiju te stanove, kao što to mogu pripadnici službe bezbednosti. Ovo je jedna odlična i prelepa vest, koja će omogućiti još više razloga našim sestrama i lekarima da ostanu u Srbiji – kaže Lončar.

On je dodao da se sa radnim mestima, većim platama, mogućnošću specijalizacije i kupovinom povoljnih stanova, kao i drugim ulaganjima u zdravstvo radi na tome da se mladi zadrže u Srbiji.

Podsetimo da je u Novom Sadu uveliko u toku gradnja 2.000 stanova, od kojih je više od 500 već useljeno, za preostale su uglavnom završeni konkursi, a očekuje se da do kraja godine Republika na Bulevaru Evrope počne gradnju još zgrada sa jeftinim stanovima koji će naknadno biti ponuđeni na prodaju.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay