Početna Gradske teme LOVE CINEMA: Najveći ljubavni filmski klasici 14. februara u Muzeju savremene umetnosti...

LOVE CINEMA: Najveći ljubavni filmski klasici 14. februara u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

0

Ovogodišnji Dan zaljubljenih provedite uz najveće ljubavne filmske klasike. U sredu, 14. februara od 18 sati do 22 sata, možete pogledati tri filma u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, kao jednu od aktivnosti ovogodišnjeg “Festivala ljubavi“.

Repertoar:

18.00h – Casablanca (1942)

Humphrey Bogart glumi Richarda ‘Ricka’ Blanea, ciničnog, ali dobrodušnog Amerikanca čiji je mali kafić mesto okupljanja za sve od francuske policije, šefova crnog tržišta do nacista. Kada se njegova davno izgubljena ljubav Ilsa (Ingrid Bergman) pojavi u Casablanci sa svojim suprugom Victorom Lazslom (Paul Henreid), vođom Otpora, Rick se uvlači u ljubavni trougao, ali i mrežu političkih intriga. Ilsa i Victor moraju pobeći iz Casablance i Rick je možda jedini koji im može pomoći.

20.00h – Roman Holiday (1953)

Romantična komedija iz 1953. godine je priča o mladoj princezi koja pobegne tokom posete Rimu i sprijatelji se s ciničnim američkim novinarom koji samo želi ekskluzivnu priču, ali kasnije shvati da se zaljubljuje u nju. U filmu je publici prvi put predstavljena Odri Hepbern, belgijska glumica, koja je za ulogu u tom filmu nagrađena i Oskarom za najbolju glumicu. Uz Odri, glavne uloge tumače Gregori Pek i Edi Albert.

22.00h – Breakfast at Tiffany’s (1961)

Romantična komedija iz 1961. godine o mladoj i raspuštenoj Holi (sjajna Odri Hepbern, koja je za tu ulogu bila nominovana za Oskara). Radnja se odvija u Njujorku Kad se mladi pisac Pol Varjak doseli u kuću i čuje dreku stanodavca na Holi koja ga je opet probudila zbog ključeva. Zaljubljuju se na prvi pogled, ali Polu se ne sviđa što Holi zarađuje novac kao laka devojka. Ona pored toga i prenosi kodirane poruke zatvorenog mafijaškog bosa, a da toga zapravo nije svesna.

Autor: NsHronika