Početna Gradske teme LSV: Zašto je godišnja karta pet puta skuplja?

LSV: Zašto je godišnja karta pet puta skuplja?

0

jgsp_660x330 (1)
Godišnja besplatna karta za penzionere u Beogradu iznosi 407 dinara, a u Novom Sadu pet puta više-2015 dinara, a oni koji su doprineli razvoju Novog Sada u proteklih nekoliko decenija, sada svojim penzionerskim primanjima, ne svojom krivicom, jedva sastavlajju kraj s krajem, saopštila je danas Liga socijaldemokrata Vojvodine.
Penzije su im umanjene, komunalne usluge poskupele, a oni uredno plaćaju račune i preživljavaju sa ono malo novca što im ostane. Zar i pored toga treba da se osećaju kao građani drugog reda jer ne žive u Beogradu?
Kako je uopšte moguće da u Novom Sadu karta bude pet puta skuplja nego u znatno većem i brojnijem gradu?
Dolaskom ove koalicije i preprekompovanjem gradske vlasti, već 2013. i 2014. godine, dotadašnja cena je udvostručena. Cena za 2015. je dostigla 1.650 dinara na šta treba dodati i izradu karte od 365 dinara, što iznosi 2.015 dinara.
Kao najjača opoziciona, ali i kontruktivna stranka u gradu, zahtevamo od Nadzornog odbora JGSP Novi Sad, da promeni odluku i da samo naplaćuju izradu pretplatne karte, a sugrađanima i sugrađankama koji su već kupili kartu vrati novac.
Razumljivo je da je gradskom prevozniku i gradskoj vlasti teško da izdrži da cena godišnje penzionerske karte bude 407 dinara. Naš stručni tim ima gotov predlog koji bi bio najoptimalniji za naplatu ove usluge najstarijim sugrađanima i spremni smo da ga ustupimo, ali tek pod uslovom da isti aršini važe i u drugim gradovima.
Najmanje što je dužna gradska vlast u Novom Sadu jeste da od Vlade Republike Srbije koja je pomogla beogradu zatraži tu simboličnu cenu, zatraži istu pomoć i za novosadske penzionere i penzionerke.

Autor: Rtv Vojvodina