Početna Gradske teme Mađarski delikatesi, tokaji vina i Žolnai porcelan stigli i u Novi Sad

Mađarski delikatesi, tokaji vina i Žolnai porcelan stigli i u Novi Sad

hungarikum_delikates_meso_1

“Hungarikum centar” otvoren je u Ulici Uroša Predića 16, pored OŠ “Petefi Šandor”.

Nakon Beograda, u kojem ogroman izbor mađarskih prehrambenih proizvoda postoji još od 2011. godine, eminentna kompanija za distribuciju i uvoz kvalitetne mađarske hrane “Tisacoop” D.O.O.” odlučila je da Novi Sad dobije šansu da upozna daleko popularne proizvode, poput “Pick” zimske salame, trapist i karavan sira, vajkrema, ali i čokolada, marmelada, tokajskih vina i Žolnai porcelana – po veoma povoljnim cenama.

a

Kada je reč o vrednim komadima porcelana, svi posetioci će do 25. maja imati priliku da posete izložbu u prostorijama “Hungarikum centra” i uvere se u kvalitet rada čuvene manufakture Žolnai iz Pečuja, koja je radila keramičke elemente fasade hotela “Moskva” u prestonici, davne 1908. godine.

Žolnai porcelan napravljen je po proverenoj formuli ove porodice sa višegodišnjom tradicijom u proizvodnji keramike, koji narudžbine dobija iz Engleske, Francuske, Rusije i Sjedinjenih Američkih Država.

“Hungarikum centar” plasira preko 600 visokokvalitetnih proizvoda – od salame, šunke, kulena i sira, preko domaćih rezanaca i začina, marlemade i čokolade, pa do svih vrsti vina i fino dekorisanih poklon-paketa.

hungarikum_cokolada_2Pod sloganom “Delikatesno iz Mađarske”, “Hungarikum centar” će svakog radnog dana od 8 do 20 časova, a vikendom do 14 časova, Novosađanima predstaviti bogat izbor navedenih namirnica.

Namera “Tisacoop D.O.O.” i porodice Žolnai je da se predstavništvo mađarskih delikatesa nalazi upravo pored OŠ “Petefi Šandor”, u nastavku Ulice Novosadskog sajma, na prepoznatljivoj i lako uočljivoj lokaciji u gradu.

Priliku da se uvere u kvalitet i ukus mađarske hrane u narednih nekoliko godina imaće i građani Kragujevca, Niša, Subotice i Sombora.