Početna Gradske teme Mali Konstantin iz Novog Sada dobio tricikl u akciji “Čepom do osmeha”

Mali Konstantin iz Novog Sada dobio tricikl u akciji “Čepom do osmeha”

Devetogodišnji Konstantin Janković iz Novog Sada, koji je rođen sa cerebralnom paralizom, dobio je teraputski bicikl koji je kupljen zahvaljujući humanitarnoj akciji “Čepom do osmeha”.

Sakupljajući plastične čepove širom Srbije, ova organizacija uspela je da kupi skupo pomagalo ovom učeniku OŠ “Đorđe Natošević”, a kako za 021 kaže predsednica udruženja Vanja Petković, ova akcija zahtevala je dve tone plastičnih čepova.

Pomagalo koje smo uspeli da nabavimo pomoći će malom Konstantinu da vežba noge, koje već sada može delimično samostalno da koristi. Ali, samostalno će uspeti da hoda upravo zahvaljujući vežbama na ovom triciklu. Bio je neverovatno srećan kada je video svoj novi tricikl, a naročito kada je stavio kacigu“, priča Vanja Petković i dodaje da je veliku ulogu u akciji igrao Dom zdravlja “Novi Sad”, koji je ustupio prostorije i godinama doprinosi akciji sakupljanjem čepova.

Udruženje će uskoro uručiti pomagala za još četvoro mališana sa smetnjama u razvoju iz Srbije i to u Novom Bečeju, Somboru, Smederevskoj Palanci i Sjenici. Konkretno, dete iz Smederevske Palanke dobiće elektromotorna kolica, za koja će biti potrebno čak 10 tona čepova.

Poenta je u ujedinjenju za svu decu, u učenju, druženju i širenju radosti. Osim što na ovaj način pomažemo onima kojima je pomoć potrebna, širimo ekološku svest o reciklaži i sortiranju otpada, koji su budućnost“, naglašava za 021 osnivačica i predsednica “Čepom do osmeha”.

Izvor: 021.rs
Foto: Facebook/Čepom do osmeha