Početna Gradske teme Mali novosadski vatrogasci prikupljaju sredstva za paketiće

Mali novosadski vatrogasci prikupljaju sredstva za paketiće

0

Donatorska izložba “Mali vatrogasci s ljubavlju” održaće se u nedelju, 15. decembra, sa početkom u 17 časova u prostorijama Vatrogasnog doma u Petrovaradinu, u ulici Pavla Jurišića Šturma 2.

Tradicionalnu donatorsku izložbu likovnih radova “Mali vatrogasci s ljubavlju”, organizuju članovi vatrogasnog podmlatka DVD-a Petrovaradin (deca 6-16 godina) u saradnji sa svojim trenerima.

Cilj izložbe je prodaja likovnih i drugih dečijih radova na temu vatrogastva i novogodišnjih praznika, radi prikupljanja sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića za decu iz Petrovaradina.

Paketići kupljeni prikupljenim sredstvima biće podeljeni u akciji Deda Mraz vatrogasac, planiranoj za 30. decembar, kada će Deda Mraz, irvas Rudolf i patuljci pomoćnici vatrogasnim kamionom obilaziti porodice u Petrovaradinu i deliti novogodišnje paketiće.

Nakon izložbe će za učesnike i goste biti upriličena prigodna zakuska.

Napominjemo da su, prošle godine članovi vatrogasnog podmlatka DVD-a Petrovaradin prikupili sredstva za kupovinu 40 slatkih paketića, a ove godine akciji su se priključili i sponzori koji su donirali paketiće i svoje proizvode, kako bi se što više dece obradovalo paketićima. Gradska uprava za socijalnu i dečijiu zaštitu je u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada obezbedila 60 paketića. Kompanije Biobella i Panić family iz Petrovaradina donirale su slatke pakete, dok je Jelena Koprivica donirala radnu svesku “Sveznalac”, a Ljubica Krnjaić društvenu igru “Ne ljuti se, igraj za malog vatrogasca”.

Autor: NsHronika
Foto: Pixabay