Početna Gradske teme Manifestacija “Mama Biznis fest” u subotu u Mercatoru

Manifestacija “Mama Biznis fest” u subotu u Mercatoru

IMG-20161126-WA0008

Za sve pripadnice lepšeg pola, žene preduzetnice, kao i one koji vole domaće proizvode iz mamine kuhinje i rukotvorine, Mercator Centar je prethodnu subotu, 26. novembra, posvetio mamama. Manifestaciju “Mama Biznis fest”, koja se po drugi put održala u Novom Sadu, organizovalo je udruženje Mame Novosađanke koje okuplja gotovo 12.000 članica.

IMG-20161126-WA0010

Pored zanimljivosti koje se odnose na žensko preduzetništvo i izazove s kojima se susreću pripadnice lepšeg pola u ovoj oblasti, posetioci su imali prilike da pogledaju i kupe veliki broj korisnih i lepih stvari koje prave i prodaju mame. Ponuda je bila raznovrsna i bogata, od prirodne kozmetike, rukotvorina, umetničkih predmeta, odeće, unikatnog nakita, lutaka, stvari za kuću, posteljine, platnenih pelena, torbi, tkane metraže i pletenih radova, pa do figurica za torte, autorskih knjiga i mnogih drugih interesantnih predmeta. Svoje mesto na manifestaciji našli su i organsko povrće, hrono pecivo, med i proizvodi od meda, speltino brašno, medenjaci, domaći ratluk, matični sokovi i voćna vina, a u okviru događaja, upriličen je brojni sadržaj, kako za decu tako i za roditelje.

IMG-20161126-WA0011

Mercator Centar je, u skladu sa svojim društveno odgovornim poslovanjem, ovom prilikom dao mogućnost udruženju da prikuplja novčanu pomoć za lečenje bolesnog dečaka Radivoja Šijaka, čija majka je članica udruženja. Saradnjom sa udruženjem Mame Novosađanke, Mercator centar pružio je značajnu podršku Mama biznis festu, dajući tako doprinos razvoju ženskog preduzetništva, umrežavanju mama preduzetnica i plasiranju njihovih proizvoda i usluga na trzištu.