Početna Gradske teme Manifestacija “Selo u gradu” ovog vikenda na Trgu Republike

Manifestacija “Selo u gradu” ovog vikenda na Trgu Republike

0

Manifestacija “SELO U GRADU” održaće se od 19.-21.05.2017. u Novom Sadu na Trgu Republike (plato kod Riblje pijace). Manifestacija ima za cilj promociju porodičnih poljoprivrednih gazdinstava i sela Vojvodine sa svojim potencijalima. Vojvođanska sela će kroz male poljoprivredne proizvođače, udruženja i organizacije civilnog sektora imati priliku da predstave građanima Novog Sada privredne potencijale, tradicionalne običaje i kulturno nasleđe svog kraja. Sve to uz autentičnu ponudu poljoprivrednih proizvoda, hrane, pida i muzike.

“SELO U GRADU” otvara vrata svima koji su se opredelili da započnu proizvodnju u okvirima poljoprivrednog gazdinstva na selu, čineći prvi korak približavanju krajnjim korisnicima, u ovom slučaju stanovnicima velikih gradskih centara kakav je Novi Sad. Mala i srednja porodična gazdinstva predstavljaju ne samo privredni već sociološki i demografski potencijal našeg društva. Iz tog razloga, ukazana šansa toj grupaciji predstavlja ukazanu šansu celoj jednoj sredini u smislu poboljšanja i opstanka života na selu.

Tokom trajanja manifestacije biće upriličena i humanitarna podela hrane u saradnji sa humanitarnom organizacijom BANKA HRANE, promocija FIAT privrednih vozila, predstavljanje kancelarije za KIM kao i drugih privrednih subjekata koji podržavaju projekat “SELO U GRADU”.
Prošetaćemo se ravnicom kroz bogat kulturno umetnički program gde će naši gosti kroz pesmu i igru prikazati svo bogatstvo različitosti višenacionalne Vojvodine.
Učešće je najavilo oko 80 izlagača i više od 100 izvođača programa!
Projekat “SELO U GRADU” podržan je od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo i GU za privredu grada Novog Sada.
Organizatori manifestacije su Poljoprivredno gazdinstvo Popovid i udruženje “Tradicija koreni i kulturno nasleđe”.

Autor: NsHronika