Početna Gradske teme Mapirana sva gradilišta u Novom Sadu

Mapirana sva gradilišta u Novom Sadu

Građani nekoliko gradova u Srbiji od nedavno na “Mapi gradilišta” mogu da vide ko i šta zida u Novom Sadu, ali i gde će, ko i šta zidati uskoro. Mapa je sastavni deo portala gradnja.rs i osim Novog Sada, mapirana su gradilišta za Beograd, Kragujevac, Niš i Loznicu.

Najviše gradilišta ima u Beogradu i Novom Sadu, ukupno 250.

Na mapi su gradilišta označena bojama i ikonicama. Plava boja znači da je objekat u izgradnju, žuta da je gradnja u planu, zelena da je završeno, a crvena da je gradnja obustavljena. Stambeni objekti su označeni slikom zgrade, parkovi drvetom, verski objekti krstom, zdravstvene ustanove jednokrakim krstićem, bolnice slovom “H”, akten-tašna je znak da je u pitanju poslovni objekat…

“Mapa gradilišta”, primera radi, pokazuje da će preduzeće Galens zidati “Kej Garden Residence”. “NS build” navodi da će taj kompleks biti na lokaciji u blizini Kvantaške pijace i zgrade Arhiva grada, imaće ukupno šest lamela i dva nivoa podzemnih garaža. Umesto pijace biće park sa prostorom za rekreaciju. “Galens” je budući graditelj na mestu nekadašnjeg Brodogradilišta, kao i prostora Depresije (Liman IV) na granici Limana i Telepa gde će nići njihov stambeni kompleks “Liman”. Na mestu Neimarovih baraka na Bulevaru despota Stefana “Aleksandar group” će zidati stambene zgrade.

“Galens”, inače investitor zgrade koja niče preko puta glavne pošte, pominje se za izgradnju još nekih stambenih objekata.

Izvor: Novisad.com
Foto: gradnja.rs