Početna Gradske teme Marko Somborac danas u Zmaj Jovinoj crta portrete u humanitarne svrhe

Marko Somborac danas u Zmaj Jovinoj crta portrete u humanitarne svrhe

0

Društvo za održivu budućnost – Koraci, u saradnji sa Nezavisnim društvom novinara Vojvodine i GSPRS Nezavisnost i uz prijateljsku podršku novosadskog udruženja „Most solidarnosti“ danas će u Novom Sadu održati akciju u okviru kampanje „Podrži đake, porži škole!“.

Cilj akcije je da što veći broj učenika teškog materijalnog stanja dobije višekratne maske koje će im omogućiti nesmetani bezbedan boravak u školama i da sve naše škole imaju dovoljno sredstava za održavanje higijene. Želja organizatora je da tokom akcije pomognu ukupno 60.000 učenika i 100 škola na teritoriji cele Srbije, a u prvoj fazi kampanje pomoći će 6.000 učenika i 10 škola.

Akcija prikupljanja priloga u Novom Sadu će biti održana 11. septembra, od 18 do 20 časova, na početku Zmaj Jovine ulice, ispred broja 2.

Naš proslavljeni karikaturista Marko Somborac će na licu mesta, za svakoga ko bude želeo da donira sredstva, nacrtati portret – karikaturu. Događaj će pratiti i nastup mlade umetnice Teodore Skrobonja sa našim poznatim piscem Goranom Skrobonjom. Ona će izvoditi muziku na bendžu, dok Marko bude crtao karikature.

Slične ulične akcije posle Beogada i Novog Sada biće organizovane u još nekoliko gradova Srbije: Kragujevcu, Kraljevu, Požegi, Nišu…

Svi koji žele da podrže kampanju Društva Koraci mogu to da učine na više načina:

Online donacijom preko platforme: donacije.rs/projekat/skole-pomoc

Uplatom na žiro račun organizacije: dinarski: 160-600000076841994 i devizni: 160-600000076906014. Svrha uplate: Obezbedimo maske i dezinfekciona sredstva za učenike i škole – šifra plaćanja: 187

Donacijom u robi bilo koje od stavki. U tom slučaju potrebno je pisati direktno na e-mail adresu: info@gmail.com.

Izvor: novisad.com
Foto: Promo