Početna Gradske teme Masovne prijave Novosađana za subvenciju za bicikl: Na listi više od 7.400...

Masovne prijave Novosađana za subvenciju za bicikl: Na listi više od 7.400 ljudi, rok je 5. jul

Više od 7.400 Novosađana prijavilo se u poslednja četiri dana za subvenciju za kupovinu bicikla, što je oko 10 puta više prijava od procenjenog broja građana koji će dobiti subvenciju.

To ne znači da su se građani uzalud prijavljivali – mnogi su prijavu prosledili više puta, a duple prijave će biti izbrisane, što znači da će neminovno doći do blagog pomeranja rang-liste.

Trenutna rang-lista javna je i dostupna na platformi za prijavu vozibicikl.rs.

Iznos od 10.000 dinara dobiće prvih 702 Novosađana koji su se pravilno prijavili i ispunjavaju sve uslove, a koje će po utvrđivanju konačne liste pozvati članovi Novosadske biciklističke inicijative.

Prijave prolaze gotovo u svakom minutu i danas, petog dana prijava.

Svi koji su, nakon prijave, dobili redni broj manji ili jednak 900 treba da pošalju mejl ili donesu očitanu ličnu kartu u Kulturnu stanicu “Eđšeg”, Antona Čehova 4 do 5. jula u podne.

Oni koji se nađu na konačnoj rang-listi imaće rok od 15 dana da kupe nov bicikl (s garancijom), a da dokumentaciju s fiskalnim i gotovinskim računom donesu u “Eđšeg”. Potom će im biti uplaćeno 10.000 dinara.

Oni koji nisu uspeli da dobiju subvenciju imaće novu priliku u drugom krugu, u kojem je Grad Novi Sad za ovu svrhu opredelio još više novca. Drugi krug subvencija počeće najverovatnije u narednih dva meseca, a sve detalje saznaćete u narednom periodu na 021.rs.

Podsetimo, sistem za prijavu za subvenciju opterećen je gotovo od prvih trenutaka otvaranja prijava, budući da je u prvom minutu aplikaciju pokrenulo više od 6.000 zainteresovanih Novosađana.

Izvor: 021
Foto: PIxabay