Početna Gradske teme Maturanti u petak plešu na Trgu slobode

Maturanti u petak plešu na Trgu slobode

0

Skoro 1.000 novosadskih srednjoškolaca tradicionalno će plesati u petak, 18. maja, na Trgu slobode u okviru manifestacije “European Quadrille Dance Festival”, koji se održava u nekoliko evropskih gradova tačno u podne.

“Dnevnik” piše da se ove godine u tu manifestaciju uključilo 18 srednjih škola, a instruktori plesnog kluba “Bolero” obučavaju maturante u dogovoru s profesorima u školama još od februara. Svi oni će plesati uz kompoziciju Johana Štrausa “Slepi miš”, a muzika će se emitovati preko satelitskog radija u svim gradovima.

Pre toga, oni koji nisu dobro savladali korake mogu da “utvrde gradivo” na generalnoj probi manifestacije koja će se održati u četvrtak u 20 časova na platou Spensa.

Maturantima će se deliti majice, a u petak će Trg slobode biti pretvoren u diskoteku na otvorenom, nastupiće di-džejevi, kao i pevačica čije ime još uvek nije otkriveno.

Novi Sad se ovoj manifestaciji priključio 2007. godine, a maturanti zajedno s drugarima iz drugih gradova svake godine pokušavaju da obore Ginisov rekord u najvećem simultanom plesu na svetu.

Izvor: Dnevnik
Foto: maturantskiples.com