Početna Gradske teme Medijska udruženja podržala vlasnicu televizije Kanal 9 koja štrajkuje glađu

Medijska udruženja podržala vlasnicu televizije Kanal 9 koja štrajkuje glađu

Predstavnici NUNS-a, NDNV-a i ANEM-a u sredu na sastanku u Beogradu zatražiće od premijerke Ane Brnabić da se uključi signal novosadske televizije Kanal 9, čija vlasnica Maja Pavlović dva dana štrajkuje glađu.

Ova televizija je od prošlog petka van etra jer im je JP “Emisiona tehnika i veze” ugasilo signal sa Crvenog Čota na ime duga, što Kanal 9 ne negira, ali zamera što druge sporove koje oni vode nisu rešeni.

Prilikom posete Maji Pavlović, koja štrajkuje glađu u prostorijama televizije, predstavnici novinarskih udruženja su čuli da ova televizija vodi niz sudskih sporova protiv REM-a, SOKOJ-a, OFPS-a, ali da se ti sporovi ne rešavaju. Predstavnici medijskih udruženja su apelovali na vlasnicu Kanala 9 da prekine sa štrajkom glađu, ali su ipak dodali da razumeju njenu odluku da ovako protestuje.

Predsednik NDNV-a Nedim Sejdinović kaže da su posetili Maju Pavlović kako bi joj dali podršku i videli šta mogu da urade kako bi pomogli da ovaj medij nastavi sa radom. Prema njegovim rečima, predstavnici medija će imati sastanak sa premijerkom oko izrade medijske strategije, ali će tom prilikom zatražiti i da se radi na rešavanju aktuelnih problema u medijima.

Izvor: 021
Foto: Youtube/Screenshot