Početna Gradske teme Međunarodna softverska kompanija Merkle otvara kancelariju u Novom Sadu

Međunarodna softverska kompanija Merkle otvara kancelariju u Novom Sadu

0

Softverska kompanija Merkle, koja u Srbiji zapošljava oko 200 IT stručnjaka, donela je odluku da otvori kancelariju i u Novom Sadu i proširi poslovanje na domaćem tržištu. Kompanija Merkle već ima kancelariju u Beogradu, a u Novom Sadu biće smeštena u okviru poslovne zgrade Startit.

Od 2.500 IT kompanija u Srbiji, u vojvođanskoj prestonici posluje njih oko 400, sa 10.000 zaposlenih.

Iz kompanije Merkle smatraju da decentralizacijom radnog prostora direktno povećavaju šanse za kvalitetan radni angažman građana širom Srbije, saopštila je kompanija.

“Za sada, u novoj kancelariji će biti 15 zaposlenih, ali naravno da nam je želja da se još širimo. Novosadski Startit je i idealno mesto za početak, jer smo ovde baš među svojima – programerima, dizajnerima, e-commerce stručnjacima i drugim ljudima iz iste i bliskih industrija”, rekao je izvršni direktor kompanije Merkle u Srbiji Ivan Isailović.

Merkle najavljuje da ima u planu da u Srbiji zapošljava veliki broj stručnjaka iz različitih oblasti IT industrije kao što su Media Implementation Specialist, IT Program Manager, Python Developer, QA Automation Engineer i drugi.

Merkle je u Srbiji prisutna od 2021. godine i deo je multinacionalne Dentsu International grupe koja zapošljava više od 66.000 ljudi u 146 zemalja sveta.

Izvor: RTV.rs, Tanjug
Foto: Pixabay