Početna Gradske teme Međunarodni dan joge na Filozofskom fakultetu: Izložba, promocija knjige i joga na...

Međunarodni dan joge na Filozofskom fakultetu: Izložba, promocija knjige i joga na otvorenom

0

Filozofski fakultet uz podršku Ambasade Republike Indije u utorak, 21. juna obeležiće Međunarodni dan joge.

Program će početi u 10 časova otvaranjem izložbe indijskih rukotvorina iz kolekcije Ambasade, a izložbu otvara ambasador Sandživ Koli.

Nakon otvaranja izložbe, od 10:30 časova biće organizovano jednočasovno vežbanje joge na otvorenom, a za 12 časova priređena je promocija putopisa “Put u Radžastan” autorke Monike Maširević u Svečanoj sali (114/1).

Međunarodni dan joge ustanovljen je na predlog Indije, rezolucijom koju je 11. decembra 2014. godine donela Generalna skupština Ujedinjenih nacija uz podršku 193 delegata i 177 zemalja, uključujući i podršku Srbije.

Prvi Međunarodni dan joge obeležen je 21. juna 2015. godine.

“Put u Radžastan” je razdragana priča kroz Zemlju maharadža, praćena snažnim emocijama, raskošnim opisima palata, gradova i predela, te dokumentovana istorijskim podacima o događajima iz kulturne zaostavštine koloritnog Radžastana. Neprikosnovenu čar donose nam priče u kojima je autorka opisala susretanja s ljudima poveće saosećajnosti, ljubavi i topline, koje otvoreno iskazuju prema njoj, doživljavajući je kao svoju i kao nesvakidašnjeg turistu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay