Početna Gradske teme Međunarodni plesni festival ove subote u Novom Sadu

Međunarodni plesni festival ove subote u Novom Sadu

0

Međunarodni festival plesa “Art of Dance” pod nazivom „VIP Stage“, održaće se u Novom Sadu 21. maja u subotu od 8.00 do 22.00 časa u NIS Naftagas pozorišnoj sali.

Očekuje se prisustvo preko 1.500 plesača koji dolaze iz Srbije i regiona (Crna Gora, Hrvatska, Slovenija, Makedonija). Svečano otvaranje festivala zakazano je za 14.00 časova. Festival će otvoriti predsednik Gradskog sportskog saveza Mićo Radanović.

Ovu manifestaciju organizuje “Play dance studio” iz Novog Sada, koji već dugi niz godina mlade plesače uči najlepšim plesnim koracima.

– Plesom deca uče kako da slede uputstva, sarađuju sa drugima, razvijaju prijateljstva. Plesnim pokretom kako da izraze emocije i osećanja, plesnim performansom prenesu poruku na publiku – istakla je Aleksandra Ilić, organizatorka festivala i dodala da oni popularizuju ples za sve uzrastne grupe, počevši od detinjstva do odraslog doba. Pratimo plesne trendove, nove plesne stilove, razvijamo ih u saradnji sa plesačima, trenerima i koreografima.

ART of DANCE međunarodni festivali nastali su sa ciljem povezivanja plesa, umetnosti i sporta i predstavljaju kulturu plesa, razvijamo plesne vidike i istovremeno podržavamo ples kao jednu od najznačajnijih fizičkih aktivnosti, kojom se može upotpuniti slobodno vreme ali i unaprediti zdravlje.

– Za sam dan festivala pobrinuli smo se da plesači imaju najbolje uslove za ples. Osim prelepe plesne scene pripremamo veliki broj pehara, medalja, zahvalnica, diploma i nagrada za najuspešnije učesnike – rekla je Aleksandra.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay