Početna Gradske teme Međunarodni poljoprivredni sajam od danas u Novom Sadu

Međunarodni poljoprivredni sajam od danas u Novom Sadu

0

Međunarodni poljoprivredni sajam, 85. po redu, počeće danas, 15. maja i trajaće do nedelje, 21. maja.

Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije na Sajmu nastupa sa 20 članica. Pored njih, uz druge zastupnike i distributere koji posluju u našoj zemlji, poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu će predstaviti i firme iz Austrije, Češke, Indije, Italije, Nemačke, Turske, Rumunije, Slovenije i Ukrajine.

Među izlagačima će ove godine biti i Unija proizvođača poljoprivredne mehanizacije Italije. Na Poljoprivrednom sajmu biće zastupljeni u celom svetu poznati brendovi traktora i kombajna.

Kako se očekuje, najskuplji eksponat na sajmu biće “holmer” T4-40, samohodna vadilica šećerne repe, koju će izložiti Almex. Cena tog kombajna je oko 600.000 evra. Najskuplji među traktorima biće guseničar “john deere 8345 RT”. Svi posetioci će imati priliku da ga vide na štandu firme KITE DOO, a zainteresovani i da kupe za 300.000 evra.

Sajamski popusti i nagrade

Posetioci koji planiraju da kupe mehanizaciju na Poljoprivrednom sajmu, računaju na niže cene i povoljnije uslove pri kupovini. Izlagači će uglavnom odobravati sniženja od tri do 10 odsto, ali ima i onih koji će ponuditi za nijansu drugačije uslove.

U godini u kojoj Novosadski sajam obeležava 95 godina postojanja, za posetioce su u nagradnoj igri pripremljena dva traktora i roto freza. U pitanju su traktor “belarus 622”, roto freza “hisarlar” i traktor “john deere 5045 d”.

Ulaznice

Ulaznice će koštati 600 dinara. Za posetioce koji na sajam dođu kolektivno, u grupama od 15 i više osoba, cena je 400 dinara. Đaci i studenti, takođe u organizovanim posetama, plaćaju 200 dinara, koliko košta i ulaznica za penzionere i decu od sedam do 12 godina. Radno vreme sajma je od 9 do 19 časova.

Izvor: 021
Foto: NS sajam