Početna Gradske teme Međunarodni stručni seminar iz programiranja u Novom Sadu

Međunarodni stručni seminar iz programiranja u Novom Sadu

medj

Član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski prisustvovao je u Gradskoj kući svečanom otvaranju međunarodnog stručnog seminara iz programiranja Sandbox, koji se održava od 22. do 29. novembra 2015. godine, u organizaciji studentskog udruženja EESTEC i Fakulteta tehničkih nauka. Otvaranju su prisustvovali predstavnici udruženja EESTEC kao i predstavnici IT kompanije Execom koja je domaćini tog stručnog seminara.

Udruženje studenata elektrotehnike EESTEC ima za cilj da kroz organizovanje stručnih seminara, razmena i praksi poveže studente elektrotehnike širom Evrope, kao i da upozna studente sa modernim razvojem industrije i najnovijim trendovima u struci.

Čast mi što mogu da vas pozdravim u ime Grada Novog Sada. Uvek mi je drago da sam u društvu mladih, pametnih ljudi, kao što ste vi. Nakon susreta sa vama osećam priliv nove energije koja podseća na viziju sveta onakvog kakav bismo svi voleli da on bude. Sandbox i takmičenje u programiranju Hakaton je odličan način da se vidi kako se vi, mladi ljudi, programeri, dizajneri i drugi, zajedno sa profesionalcima i uspešnim kompanijama u IT industriji nosite sa izazovima. Želim vam da zadržite tu energiju koju posedujete, osmehe i pozitivno razmišljanje, i da ne dozvolite nikom da vam to oduzme“, rekao je mr Goran Sečujski poželevši svim učesnicima seminara ugodan boravak u Novom Sadu.

Prva tri dana seminara će biti posvećena akademskom delu. Tema predavanja je Internet of things – internet stvari, gde će stručnjaci iz Execoma približiti realnu situaciju rada u timu na zajedničkom projektu i pripremiti učesnike za dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju – Hakaton.

Seminar je napravljen u vidu internacionalne razmene na kojem će učestovati 15 studenata sa uglednijih univerziteta Evrope i 15 studenata iz Novog Sada. Pored akademskog dela i Hakatona biće organizovana razna druženja i izleti gde će učesnici imati prilike da upoznaju Novi Sad i steknu nova prijateljstva i kontakte sa budućim inženjerima iz raznih krajeva Evrope.

Autor i foto: Nshronika.rs