Početna Gradske teme Memorijalni turnir posvećen herojski stradalom policajcu Vladimiru Grandiću

Memorijalni turnir posvećen herojski stradalom policajcu Vladimiru Grandiću

074ps

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je, zajedno sa načelnikom Policijske uprave Novi Sad Sinišom Radakovićem, sedmom Memorijalnom turniru u malom fudbalu “Vladimir Grandić” posvećenom tragično nastradalom policajcu.

Vučević je zahvalio Sindikatu srpske policije na pozivu da otvori turnir i istakao da je čast otvoriti Memorijalni turnir posvećen herojski stradalom policajcu Vladimiru Grandiću koji je 12. aprila 2009. godine izgubio život suprotstavljajući se četvorici razbojnika.

– Okupili smo se ovde u školi policije u Sremskoj Kamenici, kako bismo evocirali uspomene na Vladimira Grandića koji je pre sedam godina herojski stradao. Veoma je važno što Sindikat srpske policije zajedno sa svojim prijateljima i saradnicima – Policijskom upravom u Novom Sadu i Centrom za osnovnu policijsku obuku, čuva sećanje na Vladimira, zajedno sa njegovom porodicom koja je takođe ovde prisutna – rekao je Vučević.

On je naglasio da je policijski posao uvek bio blisko povezan sa velikim rizicima, ali je istakao da je na nama da kao društvo, zajednica i država činimo sve da ti rizici budu sve manji.

Predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović rekao je da ta organizacija čini sve kako sećanje na poginule kolege ne bi zamrlo. Zahvalio se svima koji su prepoznali energiju i značaj ovog takmičenja, svima koji učestvuju u turniru posvećenom Vladimiru Grandiću, a naročito svim policajcima koji su, kako je kazao, dali živote za bolje svih nas.

Na turniru koji se ove godine održao po sedmi put, učestvovale su 22 ekipe iz više gradova Srbije.

Izvor: Tanjug
Foto: novisad.rs