Početna Gradske teme Memorijalni turnir u malom fudbalu “Renato Vuković” počinje danas

Memorijalni turnir u malom fudbalu “Renato Vuković” počinje danas

Na Đačkom igralištu u Novom Sadu održaće se ove nedelje šesti Memorijalni turnir koji nosi ime studenta Prirodno-matematičkog fakulteta Renata Vukovića – jednog od šest žrtava požara u diskoteci “Kontrast”.

U ponedeljak 2. aprila, sa početkom u 11.30 časova, učesnicima će se obratiti dekan PMF-a, nakon čega će se odigrati revijalna utakmica. Do sada se prijavilo šesnaest ekipa.

Mečevi će se održavati svakog radnog dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, a zainteresovani će moći o rasporedu utakmica da se informišu preko društvene mreže Fejsbuk. Proglašenje pobednika planirano je za 5. april.

Pravo učešća imaju samo studenti i zaposleni sa Prirodno-matematičkog fakulteta, a utakmice će suditi republičke sudije.

U tragediji koja se dogodila u diskoteci “Kontrast” pre šest godina živote su izgubili Marina Aničić, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović, Renato Vuković, Milena Dalmacija i Tamara Miladinović.

Renato Vuković rođen je 17.02.1991. godine u Kikindi. Osnovnu školu, a potom gimnaziju “Dušan Vasiljev“ pohađao je u Kikindi. Nakon završetka gimnazije 2009. godine upisao je Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu na odseku hemija. Zahvaljujući velikom talentu koji su njegovi profesori prepoznali, Renato je postao član marketing tima demonstrirajući mlađima lepu stranu nauke i trudeći se da im približi složene hemijske pojmove i procese. Znanja stečena na fakultetu praktično je primenio i osnovao firmu SZR “R-lab“ u kojoj je započeo proizvodnju kozmetičkih preparata po sopstvenim recepturama. Nakon završenih akademskih studija u Novom Sadu, Renato je planirao da nastavi master studije u Milanu i doktorske studije na departmanu za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine u Novom Sadu. Poginuo je 01.04.2012. godine u požaru u diskoteci “Kontrast”.

Izvor: mojnovisad.com

Foto: Facebook