Početna Gradske teme Menja se kabinet gradonačelnika Novog Sada

Menja se kabinet gradonačelnika Novog Sada

Cental-Gradska-kuca-1024x684 (1)

Gradonačelnik Miloš Vučević je i pre ponovnog imenovanja počeo da menja najbliže saradnike, pa je tako funkciju pomoćnika napustilo već dvoje ljudi.

Kako 021.rs saznaje, sem odlaska Miroja Jovanovića iz Treće Srbije nazad u advokate, jer njegova partija faktički više i ne postoji na političkoj sceni, mesto pomoćnika napustio je i Bojan Torbica iz Pokreta socijalista, zbog odlaska na drugu funkciju.

Prema informacijama 021, očekuje se da i ostala tri mesta pomoćnika, koja trenutno zauzimaju Đula Kiš iz SVM-a, Marijana Četojević iz SNS-a i Dragan Božić iz SPO-a, budu upražnjena i da ih, nakon nove podele funkcija, dobiju drugi koalicioni partneri naprednjaka.

Pomoćnici gradonačelnika nemaju nikakvu izvršnu vlast, već su samo savetnici prvog čoveka grada. U praksi često obavljaju protokolarne funkcije, a povremeno nastupaju u javnosti.

Dosadašnji pomoćnici Miloša Vučevića uglavnom se nisu mnogo videli, sem Miroja Jovanovića koji se nekoliko puta oglašavao o pravnim pitanjima. Ostali su viđani samo povremeno na javnim skupovima.

Autor: 021.rs
Foto: Mladen Sekulić / Color Media Communications