Početna Gradske teme Menja se plan za deo Karlovaca zbog gradnje vinarije i turističkih sadržaja

Menja se plan za deo Karlovaca zbog gradnje vinarije i turističkih sadržaja

0

Na sednici skupštine Sremskih Karlovaca koja se održava danas usvojiće se izmenjen plan Ćušilova, na inicijativu vlasnika nekoliko parcela.

Inicijativu za izradu izmena i dopuna Plana je pokrenuo je “Mek trade service” d.o.o. Novi Sad, usled ukazane potrebe za stvaranjem savremenih sadržaja u okviru postojeće namene, tačnije savremenu vinariju sa pratećim sadržajima u vidu degustacione sale, vinske prodavnice, smeštajnih jedinica visoke kategorije, sauna i slično – navodi se u planskoj dokumentaciji.

Prema Odluci o izmenama i dopunama plana, postojeći objekti se zadržavaju, a predviđena je gradnja novih objekata koji moraju pretežno biti u službi turizma i ugostiteljstva.

Izmene i dopune plana su se sprovodile po skraćenoj proceduri, odnosno bez ranog javnog uvida. Javni uvid je trajao 15 dana, a javna prezentacija nije održana jer, kako se navodi u dokumentaciji, nije bilo zainteresovanih građana.

Procedura je ubrzana i kako bi investitor i pokretač inicijative mogao da konkuriše za dodelu sredstava za IPARD projekat koji ističe 29. oktobra, odnosno dan nakon sednice.

Izvor: 021.rs
Foto: pixabay