Početna Gradske teme Mesec dana CMC Call-centra za pomoć starima!

Mesec dana CMC Call-centra za pomoć starima!

Danas je tačno mesec dana od kako je Color Media Communications, dan pre uvođenja vanrednog stanja pokrenula Call-centar za pomoć starijim Novosađanima.

“Za ovih mesec dana smo pomogli preko 400 starijih sugrađana, a ono na što smo posebno ponosni je cifra od 131 volontera koliko se Novosađana javilo sa željom da učestvuju u našoj akciji. Pored volontera koji su svojim starijim sugrađanima išli u nabavku hrane i lekova ili šetali kućne ljubimce – javljali su nam se vlasnici restorana i kompanija koji su želeli da doniraju maske, vizire, obroke, novac… Povezivali smo ih sa Crvenim krstom Novog Sada, Centrom za socijalni rad Novog Sada, Domom zdravlja Novi Sad, Domom za stare “Liman” i drugim institucijama sa kojima od ranije imamo odličnu saradnju a ta pomoć im je bila dobrodošla! Brojni volonteri već imaju “svoje bake i deke” koje redovno obilaze i čuju se sa njima svakodnevno, nekad samo i da bi se lepo ispričali! U međuvremenu sa Gradom Novi Sadom, listom “Dnevnik” i Novosadskom TV – pokrenuli smo i akciju ‘Heroj dana‘ kako bi javnosti ukazali na prave heroje ovih teških vremena! Naravno, nastavićemo sa ovim aktivnostima do kraja vanrednog stanja!”, kaže Robert Čoban, direktor Color Media Communications.

Svi stariji sugrađani kojima je potrebna pomoć kao i svi oni koji žele da volontiraju, mogu da se jave na telefone: 021/472-05-12 i 063/37-60-80 svakim radnim danom od 09.00 do 16.00, a vikendom od 09.00 do 14.00 časova.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva