Početna Gradske teme Meštani Bocki zbog radova kolima nisu mogli ni da uđu niti da...

Meštani Bocki zbog radova kolima nisu mogli ni da uđu niti da izađu iz naselja

0

Meštani Bocki juče ni jednom od tri saobraćajnice nisu mogli da uđu vozilom u naselje zbog radova koji se izvode na vodovodnoj mreži.

Stanovnici ovog sremskog naselja su ispričali da su prvo pre nekoliko dana ostali bez jednog pristupnog puta, a potom su mašine i radnici kopanjem onemogućili prilaz naselju preostalim putevima.

Stanovnici Bocki su naveli da ih je najviše uznemirilo što ih niko nije obavestio o tome da će im biti onemogućeno da prolaze putevima.

U JKP “Vodovod i kanalizacija” kažu da će sadašnja situacija potrajati nekoliko dana i mole građane za strpljenje.

“Zbog specifičnosti terena, različitih visinskih zona, malih i slepih ulica, nije postojala mogućnost da se radovi izvode drugačijom trasom. Trenutna situacija neće dugo potrajati, do nekoliko dana i molimo građane za strpljenje”, kažu u ovom preduzeću.

U ovom javno-komunalnom preduzeću kažu da se radovi u Bockama odvijaju po planu i da će biti gotovi u roku, a izvođač radova (Graditelj NS) ima sve dozvole, pa tako i za regulisanje saobraćajne signalizacije.

U gradskoj upravi za inspekcijske poslove rečeno je da su juče, 10. septembra izvršili inspekcijski nadzor u Bockama.

“Tom prilikom je ustanovljeno da se vrše radovi na raskopavanju javnih površina u naselju Bocke od strane izvođača radova ‘NS Graditelj’ za investitora JKP ‘Vodovod i kanalizacija’. Radovi se vrše po rešenju Gradske uprave za saobraćaj i puteve. Rok za završetak radova po rešenju radova do 31.12.2020. godine. U trenutku pregleda izvode se radovi i saobraćaj je obustavljen u ulici Bagremova, radi se na izgradnji glavnog kanalizacionog šahta. Saobraćaj će biti pušten u 16:30 časova (danas), do tada će biti izvršeno nasipanje rovova na samom ulazu u Bagremovu ulicu, što je odgovorno lice ispred izvođača radova potvrdilo”, navela je inspekcija.

Kako su dodali, “dalje kontrole slede”.

Podsetimo da su gradske vlasti tokom predizborne kampanje polovinom juna izjavile da je u Bockama završena izgradnja vodovodne mreže vredne 72 miliona dinara u dužini od 5,6 kilometara i da počinje povezivanje 224 domaćinstava na mrežu. Tada je rečeno i da se istovremeno gradi kanalizaciona mreža u dužini od 6,5 kilometara, sa 277 priključaka u vrednosti od 135 miliona dinara.

Izvor: 021
Foto: Pixabay