Početna Gradske teme Meštani Bukovca dnevno pređu i preko 26 ležećih policajaca

Meštani Bukovca dnevno pređu i preko 26 ležećih policajaca

0

Meštani Bukovca nezadovoljni su nedavno postavljenim ležećim policajcima na početku Bukovačkog puta.

Naime, od pre nekoliko meseci na početku Bukovačkog puta, na prilično malom delu saobraćajnice, nalazi se čak osam ležećih policajaca. Razlog zbog kojeg su oni postavljeni jeste taj što su saobraćajne nezgode na ovoj deonici bile učestale, na šta ukazuju i nadležni. Ipak, građani se pitaju da li je saobraćaj mogao na drugi način da se reguliše, a ne da se svakodnevno „trućkaju“ kako bi stigli na posao, do grada, a sve to prolazili još jednom pri povratku kući. Problem im uvećava i to što je, ranije, u samom selu postavljeno još nekoliko ležećih policajaca.

Boris Kovač, stanovnik Bukovca, rekao je za 021 da građani pokrenuli peticiju kojom traže uklanjanje ležećih policajaca.

– Ti ležeći policajci nisu izgrađeni kako treba, previsoki su. To je ozbiljan problem da, ako neko iz Bukovca ide već u Petrovaradin, mora 26 puta do tamo i nazad da pređe preko tih visokih ležećih policajaca, što ne samo da frustrira vozače, nego je i ozbiljna opasnost zbog prevoznih sredstava koja trpe i može doći do kvarova. Zbog svega toga se u Bukovcu organizuje peticija i, kako mi je rečeno, više od 1.000 građana je stavilo potpis, a verujem da će svi Bukovčani stati iza te inicijative – navodi on.

On smatra da ležeći policajci, iako usporavaju saobraćaj, imaju kontraproduktivno dejstvo, jer proizvode druge probleme. Po njegovim rečima, sadašnje rešenje za regulacija saobraćaja nije dobro, a deo rešenja mogla bi da bude izgradnja trotoara između Petrovaradina i Bukovca, koja je bila najavljena, ali nije urađena.

U Gradskoj upravi za saobraćaj kažu da je Mesna zajednica „Petrovaradin“ u oktobru prošle godine uputila Gradskoj upravi za građevinsko zemljišta i investicije kojim je tražila da postavljanje usporivača brzine, te da je potom izdato rešenje za projekat.

– Nezadovoljni građani MZ „Bukovac“ svojim sugestijama mogu da se obrate Gradskoj upravi za saobraćaj i puteve, pa da projektant proceni situaciju i da resorna uprava u skladu sa tom procenu preduzme određene mere – navode u ovoj gradskoj upravi za 021.rs.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da su prethodno imali veliki broj zahteva Bukovčana da se na saobraćajnici postave ležeći policajci, jer je bio nemali broj nezgoda u kojima su bila povređena deca.

Izvor: 021
Foto: Unsplash