Početna Gradske teme Meštani zabrinuti za bezbednost: U Veterniku sve češći napadi pasa

Meštani zabrinuti za bezbednost: U Veterniku sve češći napadi pasa

dogs-1231010_1920

Na ulazu u Veternik, kod kružnog toka, svakodnevno je viđen čopor od najmanje 7-8 pasa, kažu stanovnici okolnih ulica. Veoma su zabrinuti, jer se neretko dešava da napadaju prolaznike, naročito decu, koja tuda idu u obližnju osnovnu školu.

Išla sam sa šestomesečnom bebom i trogodišnjim sinom do prodavnice. Psi su iz čista mira pojurili prema nama. Sva sreća da je komšijsko dvorište bilo otvoreno, pa smo se tu sklonili – kaže Ana Župčić.

Ana Kramer je jednog jutra išla da kupi doručak kada ju je napao jedan cni pas.

Da nisam imala kišobran ne bih mogla da se odbranim – kaže Ana Kramer.

Međutim, psi u tom kraju su uglavnom vlasnički, tvrde u Javno-komunalnom preduzeću “Zoohigijena i veterina”, u čijoj su nadležnosti napuštene životinje.

To nisu napušteni psi koji su na ulici, jer bi prošli cener program i bili vraćeni na lokaciju. Mi ovde imamo jednog psa na kružnom toku koji je tu dve godine i koji je sterilisan, kastriran i ne dira nikoga, kao što ste čuli od samih građana, on nije agresivan, niti dira građane, sve ovo, to su nove jedinke koje se pojavljuju iz dvorišta ili su izbačene da li iz druge opštine, da li iz drugog naseljenog mesta – kaže Đorđe Plavšić iz JKP “Zoohigijena i veterina”.

Dok se ne utvrdi da li bi o psima u Veterniku više trebalo da brinu vlasnici ili nadležni, meštanima ostaje da sami pronađu način kako da izbegnu čopore i sačuvaju svoju bezbednost.

Izvor: RTV
Foto: Ilustracija/Pixabay.com