Početna Gradske teme Ministar posetio novosadske vojne beskućnike

Ministar posetio novosadske vojne beskućnike

zoran-djordjevic-vojni-beskucnici_660x330 (1)

Ministar odbrane Zoran Đorđević je prvog dana 2017. godine obišao novosadske vojne penzionere i njihove porodice, korisnike privremenog smeštaja u nekadašnjoj kasarni “Vojvoda Bojović” u Novom Sadu.

Izražavajući zadovoljstvo posetom Đorđevića, nakon domaćinskog tradicionalnog dočeka sa pogačom i solju, tokom razgovora u krugu bivše kasarne, član Glavnog odbora Udruženja vojnih beskućnika Srbije Savo Obradović je upoznao ministra sa problemima novosadskih korisnika privremenog smeštaja i predložio neka od mogućih rešenja.

– Upoznat sam sa vašim problemima i već ih duže vremena pratim, iz tih razloga sam i danas sa vama. Njih nije moguće rešavati parcijalno, zato i želim da iznađem kompleksno, sveobuhvatno, a ne polovično rešenje. U Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije je više od 19.000 problema istih ili sličnih vašima – rekao je Đorđević.

On je u razgovoru sa korisnicima privremenog smeštaja istakao kako Novi Sad ima realne šanse da postojeće stambene probleme u narednom periodu rešava brže od drugih sredina i najavio skorašnju podelu većeg broja stanova.

Ministar je upoznao prisutne i sa današnjim razgovorima vođenim sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem oko predaje atraktivnih lokacija sadašnjih vojnih objekata gradu i izgradnji jedne zajedničke kasarne u rejonu Majurska ada i određenog broja vojnih stanova.

Nakon razgovora sa velikim brojem korisnika privremenog smeštaja Đorđević je obišao deo smeštajnih prostora i obradovao najmlađe stanare podelivši im novogodišnje paketiće, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Uz ministra Đorđevića vojne penzionere bez rešenog stambenog pitanja obišli su brigadni general Željko Petrović, komandant Prve brigade Kopnene vojske u čijoj su teritorijalnoj nadležnosti objekti privremenog smeštaja i predsednik Udruženja vojnih penzionera Srbije Ljubomir Draganjac.

U Novom Sadu u privremenom smeštaju živi 131 porodica sa 350, a kao podstanari blizu 200 porodica sa oko 520 članova porodice.

Đorđevićev obilazak novosadskih vojnih penzionera, korisnika vojnih penzija i njihovih porodica u privremenom smeštaju u prilog je značaju koje Ministarstvo odbrane pridaje ovom problemu i najozbiljnijim namerama Vlade Srbije da se upusti u njegovo brže i efikasnije rešavanje, što svakako uliva nadu najugroženijima.

Izvor: Tanjug
Foto: mod.gov.rs