Početna Gradske teme Ministar sporta u poseti novosadskih škola

Ministar sporta u poseti novosadskih škola

Ministar sporta i omladine Srbije Vanja Udovičić izjavio je juče u Veterniku da će do kraja ove godine biti obezbeđena sportska oprema za 250 fiskulturnih sala u Srbiji.

– Današnjom posetom fudbalskim klubovima u Begeču, Futogu i Osnovnoj školi “Marija Trandafil” u Veterniku, gde smo doneli simboličnu donaciju, sportsku opremu, želimo da pošaljemo jasnu poruku da ćemo obezbediti jednake sportske uslove za svu decu, bez obzira da li žive u urbanim sredinama, gradovima ili manjim mestima – rekao je Udovičić.

– Najbolji način da vidite kako lokalni klubovi žive i dišu jeste da dođete u te lokalne klubove i u to se uverite, i vidite kakve dobre projekte oni imaju. Zato sam danas ovde. Istinski heroji Srbije su naši najmlađi sportisti, koji na najbolji način promovišu naše gradove, pokrajinu i našu zemlju – rekao je ministar.

On je, zajedno s gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, školi u Veterniku, uručio donaciju resornog ministarstva i Saveza za školski sport Srbije – 40 lopti za odbojku, rukomet, košarku i fudbal, dva gola za fudbal i dva koša i table.

– Nastavljamo akciju doniranja sportske opreme, jer želimo time da našoj deci, ali i njihovim nastavnicima fizičkog vaspitanja, obezbedimo što bolje uslove za treniranje, da ih podstaknemo da sa više motivacije pohađaju časove fizičkog – rekao je Udovičić, posebno pohvalivši mere Grada Novog Sada u oblasti školskog sporta.

– Jedan dinar više uložen u sport je tri dinara manje uloženih u zdravstvo u budućnosti – rekao je Udovičić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da se raduje kada vidi decu na terenima, i naglasio da je politika Grada usmerena na podršku predškolskom i školskom sportu.

– Grad Novi Sad prošle godine pokrenuo je akciju da sve sportske školske sale dva dana u toku nedelje moraju biti date na besplatno korišćenje, tako da deci čiji roditelji ne mogu da plate treninge bude omogućeno da treniraju – rekao je Vučević.

Direktorka Osnovne škole “Marija Trandafil” u Veterniku Milijana Grahovac Prole zahvalila je ministru Udovičiću na donaciji, naglasivši da ta škola promoviše sport – odbojku, karate, gimnastiku i sve druge sportove, i da uspešno realizuje projekat “Škole u sport”, uz podršku Grada Novog Sada.

Udovičić je u Irigu rekao da je to peta opština koju posećuje s namerom da pošalje poruku roditeljima i deci da ne postoje velike male opštine.

Udovičić je tokom posete lokalnom fudbalskom klubu “Radnički”, koji ove godine obeležava 80 godina postojanja poručio da je važno razgovarati sa lokalnim sportskim klubovima, upoznati se sa njihovim projektima, ali i realnim problemima, kako bi ih zajednički rešavali.

– Ne možete da sagledavate realne potrebe lokalnih klubova, ako sedite u Beogradu i morate da pričate s ljudima na lokalu, nema zabranjenih tema i ne postoji nešto što ne može da se pita – kazao je ministar.

Pre Iriga, on je posetio Osnovnu školu “Milica Stojadinović Srpkinja” u Vrdniku, kojoj je Ministarstvo sporta i omladine pre dva meseca uručilo donaciju u vidu sportske opreme.

– Danas smo bili u toj školi da vidimo da li ta oprema služi za časove fiskulture. Fiskulturne sale jesu mesto gde, zbog manjka hala, naši klubovi treniraju – rekao je Udovičić.

Izvor: RTV
Foto: Novisad.rs