Početna Gradske teme Miroslav Vasin: Grad Novi Sad potrebno je vratiti na pijedestal multietničke Vojvodine

Miroslav Vasin: Grad Novi Sad potrebno je vratiti na pijedestal multietničke Vojvodine

0

miroslav-vasin-pokrajinski-sekretar-vojvodina-gov-rPotpredsednik pokrajinske Vlade i predsednik odbora Demokratske stranke za Vojvodinu Miroslav Vasin smatra da gradske vlasti u Novom Sadu tokom prethodne tri i po godine nisu realizovale, nijedan, pažnje vredan, projekat koji bi olakšao život stanovnicima Srpske Atine. Nosilac liste Demokratske stranke na izborima koje stranovnike Vojvodine očekuju u nedelju zbog toga poziva gradske čelnike da sugrađanima predstave svoja postignuća ostvarena u proteklom mandatu, te otkriva koje to osobine krase Veljka Krstonošića, kandidata demokrata za gradonačelnika Novog Sada.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Za razliku od perioda od 2008. do 2012. godine kada je u Novom Sadu izgrađen Bulevar Evrope, Somborski bulevar, najlepši Kej u Evropi, kada je obezbeđena zaštita od poplava, sadašnja gradska vlast, na čelu sa Srpskom naprednom strankom, za više od tri godine koliko im mandat traje, nije realizovala niti jedan projekat koji bi obeležio vreme njihove vlasti, i koji bi građanima bar malo, život učinio boljim i lakšim. Umesto investicija, danas u Novom Sadu imamo samo makete kompanije i prazne hale. Umesto bulevara, otvarali su semafore i kružne tokove. O tome kako su radili najbolje govori činjenica da je njihovo najveće dostignuće otvaranje parkinga za bicikle. Zato ih pozivam da pred javnost iznesu svoje rezultate i pokažu šta su izgradili. Jedino što im priznajem je da lako mogu pokazati ono što su srušili.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Neka buduća vlast bi, za početak trebalo da se vrati koncepciji izgradnje grada iz perioda 2008. do 2012. godine, da se ozbiljno posveti izgradnji industrijske zone, da mnogo veću pažnju usmeri ka pokušajima da Novi Sad postane evropska prestonica kulture, time će, između ostalog, trajno poboljšati turističke potencijale Novog Sada. Novosađani su se uvek ponosili multikulturalnim karakterom svog grada, a nakon vladavine sadašnje većine, više ga ne smatraju takvim. Zato je potrebno ponovo vratiti Novi Sad na pijedestal centra multietničke Vojvodine.

Ko bi, po Vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Idealan gradonačelnik mora biti obrazovan, građanski orijentisan, pristojan, širokogrud, evropski nastrojen, neophodno je da ima dobru komunikaciju sa mladima, a da poštuje starije. Sve te osobine poseduje kandidat Demokratske stranke – dr Veljko Krstonošić.

Autor: Tatjana Mišović
Foto: Privatna arhiva