Početna Gradske teme Mirović: Završetak Žeželjevog mosta krajem godine

Mirović: Završetak Žeželjevog mosta krajem godine

0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da se sa “velikom dozom izvesnosti” kraj godine može definisati kao rok za završetak izgradnje Žeželjevog mosta.

Mirović je izjavio i da je na sastanku s ministarkom gradjevinarstva Zoranom Mihajlović dogovoren zajednički pristup izradi projektne dokumentacije za buduće brze saobraćajnice od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Beograda. Oni su najavili i formiranje zajedničkog koordinacionog tima, koji će na mesečnom nivou analizirati sve projekte koji se izvode i planiraju na teritoriji Vojvodine.

Zorana Mihajlović je navela da će, kada se sabere vrednost svih projekata koji su pokrenuti na teritoriji Vojvodine, u naredne dve godine oni iznositi 1,2 milijarde evra.

“Toliko će Vojvodina imati investicija i novca u putevima i u železnici. Nadam se da je to osnova da Vojvodina konačno ponovo bude najrazvijenija, kao što je to nekada bilo”, rekla je ministarka. Dodala je da se prvi radovi na izgradnji dela Fruškogorskog koridora očekuju početkom sledeće godine.

“Razgovarali smo i o železničkom saobraćaju. Najveći procenat putnika koje prevozi ‘Srbija Voz’, 85 odsto, je na teritoriji Vojvodine i to je saobraćaj kome pridajemo posebnu važnost. Hoćemo maksimalno da pomognemo i zbog toga je većina novih vozova i lokomotiva na teritoriji Vojvodine”, navela je Zorana Mihajlović.

Autor: 021.rs