Početna Gradske teme Misteriozni krst uznemirio Limance

Misteriozni krst uznemirio Limance

3178-krst-u-balzakovoj I dok na planini Stolovi kod Kraljeva dižu krst visine 33,5 metara, težak 40 tona, jedan mnogo manji krst, ali i dalje veliki, kako saznaje mojnovisad.com, uznemirava žitelje Balzakove ulice u Novom Sadu.

Žitelji ove ulice već nekoliko dana su, kako kažu, uznemireni zbog velikog betonskog krsta koji je osvanuo ispred zgrade broj 18. Kako su nam rekli, neprijatno se osećaju kada prođu pored krsta, jer ne znaju ko ga je i sa kakvom namerom tu ostavio, a nagađanja idu od okultizma do neslane šale.

U nameri da se krsta reše pozvali su Komunalnu inspekciju gde im je, kako nam kažu, objašnjeno, da ova inspekcija nije nadležna za taj slučaj. Ni radnici JKP „Čistoće” nisu uslišili molbe građana da se krst ukloni, jer, kako su im rekli, neće da imaju posla sa krstom, pa je taj betonski predmet ostao naslonjen na drvo. U međuvremenu je postao i svojevrsna atrakcija Limana, jer prolaznici zastaju pored krsta, zagledaju ga i raspituju se o čemu se radi.

3178-krst-u-balzakovoj-2U pokušaju da dođemo do odgovora u preduzeća „Čistoća” su nam rekli da betonski krst ne spada u kućni otpad, i da zbog toga nije ni uklonjen.

– Takvi predmeti tretiraju se kao divlja deponija. Zbog toga moramo da dobijemo nalog Komunalne inspekcije i tek onda izlazimo na teren. Čim stigne nalog mi ćemo krst ukloniti – objasnila nam je portparolka „Čistoće” Sofija Mitrović.

Ipak u Komunalnoj inspekciji imaju potencijalno objašnjenje. Kako je rečeno za portal mojnovisad.com, najverovatnije se radi o odlomljenom delu bandere koji samo liči na krst, ali to nije.

– Nalog za odnošenje tog predmeta što pre će biti prosleđen „Čistoći”, obećano nam je u Komunalnoj inspekciji.

Autor: Moj Novi Sad