Početna Gradske teme Mladi Novosađanin otišao sa Počučom u Ukrajinu “da ubija Hrvate!” (video)

Mladi Novosađanin otišao sa Počučom u Ukrajinu “da ubija Hrvate!” (video)

pocuca_i_neki_mali_600

Na internetu se pojavio snimak na kojem Radomir Počuča (44), bivši novinar i voditelj TV Pink i bivši portparol protivterorističke jedinice MUP-a za kojim traga sud, kao i mladić koji se predstavio kao Đakon i rekao da je iz Novog Sada govore o tome zašto ratuju u Ukrajini.

Počuča, koga traži Srbija i koga čeka hapšenje zbog neodazivanja na suđenje zbog ugrožavanja sigurnosti i poziva na prebijanje Žena u crnom preko Fejsbuka, pred kamerom priča da se bori za proruske pobunjenike “jer je to obaveza Srba kojima su Rusi pomagali u istoriji”. On se inače predstavio kao “Grizli” i na ruskom priča o borbi protiv “zapadnih sila koje gospodare Srbijom”, pri čemu objašnjava “da je narod uz Rusiju, a vlast uz EU i SAD”.
Mladić koji se predstavio kao Đakon i rekao da je iz Novog Sada pričao je na srpskom i rekao da je došao u Ukrajinu da se bori za proruske pobunjenike “kad je video da ustaše kolju i bore se za Ukrajince”, a on zna da treba da pomogne jer “zna šta su Hrvati radili nama” pa “nije smeo da dozvoli da stradaju pravoslavci”.

Podsetimo da, nakon promene zakona, državljanima Srbije koji su otišli da ratuju bilo gde u svetu preti kazna zatvora. Svako ko i dalje učestvuje u ratu ili oružanom sukobu van Srbije biće kažnjen zatvorom od šest meseci do pet godina ako je učestvovao kao pojedinac. Ako učestvuje u grupi, predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora, dok je za organizatore propisana kazna od dve do 10 godina, piše u novom zakonu koji sankcioniše ratovanje na stranoj teritoriji.
Prema podacima obaveštajnih službi, u Ukrajini ratuje oko 50 državljana Srbije.

Autor: 021.rs
Foto: Printscreen