Početna Gradske teme Mobilni autobus za imunizaciju na Trgu slobode do nedelje

Mobilni autobus za imunizaciju na Trgu slobode do nedelje

0

Vakcinacija u autobusu JGSP “Novi Sad” počela je jutros u Novom Sadu, a taj mobilni vakcinalni punkt trenutno se nalazi u centru grada, na Trgu slobode.

Novosađanima su na tom mestu, bez zakazivanja, dostupne Fajzerova i kineska vakcina.

“Mi smo već oko 110.000 naših sugrađana vakcinisali sa obe doze i još malo nam nedostaje da uđemo u zonu komfora. Ovo je jedna od poslednjih priča koje smo rekli da će biti i namenjeno je pre svega animaciji mlađe populacije”, rekao je direktor Doma zdravlja Veselin Bojat.

On je naveo da je juče u Novom Sadu zabeleženo svega 17 novh slučajeva korona virusa, što, kako je istakao, pokazuje da se samo vakcinacijom može doći do smanjenja novoobolelih.

Epidemiološka situacija na teritoriji Vojvodine i u Novom Sadu je sve bolja iz dana u dan, napomenuo je epidemiolog Mioljub Ristić iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

“U poslednjih 10 dana beležimo ispod 200 novih slučajeva na teritoriji Pokrajine, a manje od 50 u Novom Sadu”, rekao je Ristić.

Pored tri vakcinalna punkta, jednog na Novosadskom sajmu i dva u tržnim centrima, ovaj u centru grada je četvrti. Trenutno je na tom mestu jedna ekipa koja u jednom danu može da vakciniše 300 do 400 osoba, a ukoliko bude potrebe, u roku od pola sata biće organizovana još jedna.

“Grad je sve svoje resurse dao na raspolaganje da bismo što više naših sugrađana vakcinisali i došli do cilja što pre. Ovaj autobus je ove nedelje ovde na trgu. Sledeće nedelje prelazi u univerzitetski kampus, a kasnije na kej i Štrand”, dodao je član Gradskog veća za zdravstvo Dragan Stajić.

U JGSP “Novi Sad” naveli su da je vozilo opremljeno svom neophodnom opremom za vakcinaciju, i istakli da su na ovaj način želeli da učestvuju u tome da vakcina bude dostupna svim građanima na što lakši način.

Izvor: Tanjug, RTV
Foto: Facebook “Dom zdravlja Novi Sad”