Početna Gradske teme Modernizacija vazdušne streljane

Modernizacija vazdušne streljane

20151230_100720

Član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar prisustvovao je obeležavanju godišnjice rada vazdušne streljane u SC “Sajmište”. U prvih godinu dana rada realizovana je kapitalna investicija opremanja strelišta najmodernijim elektronskim metama na 10 streljačkih mesta u vrednosti od oko pet miliona dinara.

Ovo je jedna od kapitalnih investicija SPENS- a, a elektronske mete zadovoljavaju čak i olimpijske standarde. SPENS mora da se osavremenjuje i da obezbedi uslove za vrhunska sportska takmičenja, ukoliko želi da ide u korak sa vremenom. Streljačka družina je pravo bogatstvo našeg grada, a tome svedoče najznačajnije medalje koje su doneli u naš grad. Ove godine iz njihovih redova proglašen je i najtalentovaniji sportista, tako da Grad sigurno ulaže u pravu stvar, dobijajući na taj način u sportsko-turističkoj ponudi nešto što nema baš puno gradova – istakao je Predrag Svilar.

Prema rečima direktora Streljačke družine Novi Sad 1790. Dragana Markovića Streljačka družina proslavlja ove godine 225 godina postojanja, i to je najstarije sportsko udruženje u Srbiji koje je i dalje aktivno.

Elektronske mete su neophodne za razvoj vrhunskog sporta, jer naša osnovna delatnost je proizvodnja vrhunskih strelaca koji će nastupati na Olimpijskim igrama. Sport se takođe mora učiniti što interesantniji publici, a bez ovih modernih meta publika ne bi mogla da prati tok dešavanja. Izgradnja nove streljane i nabavka elektronskih meta u godini velikog jubileja jako nas je obradovala i dala nam vetar u leđa da nastavimo da stvaramo nove šampione – izjavio je Dragan Marković.

Direktor JP SPC Vojvodina Aleksandar Šukić izrazio je zadovoljstvo što su se realizacijom te kapitalne investicije stekli uslovi za treniranje reprezentacije i klubovi više ne moraju da pozajmljuju mete, što je, kakao je ocenio, jako značajno za napredak najtrofejnijeg sporta u Srbiji.

Autor: NsHronika.rs