Početna Gradske teme Moguća autobuska linija ka Puckarošu i Zanošu

Moguća autobuska linija ka Puckarošu i Zanošu

U Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću „Novi Sad” razmatraju uvođenje nove autobuske linije kroz Petrovaradin koja bi saobraćala ka Puckarošu i Zanošu.

Po rečima direktora Milovana Amidžića, ti delovi su se u poslednjih nekoliko godina intenzivno naseljavali i u njima živi dosta dece, pa im je želja da im omoguće korišćenje javnog prevoza do škola. Kako je rekao za „Dnevnik”, već su obišli taj deo terena i očekuje se da početkom sledeće godine ili na proleće budu stvoreni saobraćajno-tehnički uslovi, nakon čega će biti moguće puštanje nove linije koja bi saobraćala na tom potesu.

Nije nam poznato kuda bi ta linija konkretno išla, ali bi trebalo da poveže te novonaseljene delove i grad. Nezvanično saznajemo da bi autobusi na pomenutoj trasi mogli saobraćati i delom Petrovaradina kroz koji vozila JGSP-a trenutno ne prolaze. I na poslednjoj sednici Skupštine grada diskutovalo se o ovoj liniji, a rečeno je da bi trebalo da tuda saobraćaju midi-autobusi.

– Imamo dosta poziva i predloga i za uvođenje linija kroz delove Adica, a to naselje se skoro spojilo s Veternikom i postoje delovi koji su nepokriveni autobuskim linijama – rekao je Amidžić. – Nažalost, taj deo grada se baš i nije planski širio tako da su ulice uske i teško je tu manevrisati vozilima većeg gabarita. U pregovorima smo s predstavnicima tamošnje mesne zajednice da nađemo najbolje moguće rešenje da i ti delovi Adica dobiju javni prevoz.

Direktor JGSP-a je dodao da svake godine razmatraju mogućnosti uvođenja novih autobuskih linija ili promena već ustaljenih, budući da im se širenjem grada javljaju sugrađani s različitim molbama. Kazao je da će i dalje pratiti potrebe sugrađana.

– Uglavnom nam zahtevi stižu s rubnih delova grada, a smatram da je Novi Sad dobro pokriven gradskim prevozom, ali, eto, prirodno je da se grad širi i da ćemo i mi pratiti njegov razvoj – objasnio je Milovan Amidžić. – Nažalost, situacija s voznim osobljem nam ne ide baš naruku, ali ćemo videti da postojeće linije organizujemo možda malo drugačije pa da stanovnici delova grada koji u ovom trenutku nisu pokriveni autobuskim linijama dobiju mogućnost da imaju i gradski prevoz. Što se tiče vozila, kako sad stvari stoje, tu nećemo imati problema, pa ćemo, ako dalje budemo u mogućnosti, i te delove u kojima nedostaju, pokriti novim linijama.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay