Početna Gradske teme Muzička škola “Isidor Bajić” osvojila 131 nagradu ove školske godine

Muzička škola “Isidor Bajić” osvojila 131 nagradu ove školske godine

0

isidor_bajic

Učenici Muzičke škole “Isidor Bajić” proteklog vikenda osvojili su 36 nagrada na međunarodnim takmičenjima u Srbiji.

Oni su na takmičenjima u Pančevu, Bačkoj Topoli i Sremskoj Mitrovici osvojili tri specijalne nagrade i 24 prve nagrade. Tokom ove školske godine “Isidor Bajić” odneo je čak 131 nagradu na festivalima i takmičenjima, čime su postali najuspešnija muzička škola ne samo u Srbiji, nego i u regionu.

Pomoćnica direktora za kulturnu delatnost škole Danijela Kličković za 021.rs kaže da je duga tradicija škole njihov umetnički stimulans.

Srećni smo i zadovoljni što imamo priliku da kroz naše delovanje očuvamo Bajićevu tradiciju, jer je on svojim zalaganjem to i zaslužio. Mislim da nagrade, bez preteranosti, ali i lažne skromnosti, o tome najbolje govore. Nakon 107 godina delovanja to je ono što nas vodi i što nas oplemenjuje – priča Kličkovićeva.

Iako se već po osvojenim nagradama izdvajaju od ostalih muzičkih škola, Kličkovićeva ističe da je njihova organizacije ono što ih odlikuje.

Ono po čemu se mi razlikujemo jeste zajedničko muziciranje, odnosno horovi, orkestri i kamerni sastavi, gde đaci imaju priliku da rade na mnogo višem nivou. Naravno, mi imamo i sjajne individualce, koji takođe osvajaju nagrade, ali grupni rad zahteva posebnu pažnju. Potrebno je da se uklopite sa drugim muzičarima, pa da zaista muzicirate zajedno i onda da sve te kvalitete spojite u veliki ansambl. U tom smislu nijedna škola ne može da se poredi sa nama, jer jedino mi imamo sve ansamble – objašnjava ona i dodaje da kod članova postoji želja sa promovisanjem škole iz koje dolaze, a ne za samopromocijom.

Iako su do sada osvojili već 131 nagradu, Kličkovićeva ističe da će veliki uspesi tek doći, jer je pred njima period sa mnogo takmičenja.

Izvor: 021.rs
Foto: isidorbajic.edu.rs